van der Horst

6H Silverstone: Audi vooraan in de vrije trainingen

Lotterer/Fassler/Tréluyer - Audi R18 e-tron Quattro
Lotterer/Fassler/Tréluyer - Audi R18 e-tron Quattro
In beide vrije trainingen voor de 6 Hours of Silverstone ging de beste tijd naar een Audi R18 e-tron quattro. In de eerste sessie ging de beste chrono naar de wagen van Loïc Duval, Oliver Jarvis en Lucas di Grassi nipt voor de Porsche van Hartley/Webber/Bernhard, maar na de tweede vrije training eigende Audi zich zelfs de twee beste dagtijden toe en nu bleven Benoît Tréluyer, Marcel Fässler en André Lotterer hun teamgenoten voor. Porsche eigende zich de plaatsen drie en vier toe voor de beide Toyota’s.
  • VR Racing
Met een ronde in 1:41.526 ging de beste dagtijd op vrijdag naar de Audi  #7 voor de tweede bolide van het merk uit Ingolstadt. Porsche volgde met  Hartley /Webber/ Bernhard voor Dumas/Jani /Lieb. Wereldkampioen Toyota moest genoegen nemen met de vijfde en zesde positie met het #2 voor het #1.
 
Christensen/Lietz - Porsche 911 RSR
Christensen/Lietz - Porsche 911 RSR
G-Drive Racing was dominant in de LMP2 klasse en plaatse zijn twee Ligier’s op kop voor de KCMG Oreca 05. Porsche sloot de dag af met de beste tijden in de GTE-Pro klasse, Christensen/Lietz gingen in hun #91 de #92 van Makowiecki /Pilet vooraf. De Aston Martin #99 van Rees/MacDowall/Stanaway volgde met de derde tijd. Aston Martin nam wel het voortouw in de GTE-Am klasse met de #98 van Lauda/Dalla Lana/Lamy.

Foto's: FIA WEC
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op zaterdag 11 april 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons