van der Horst

6H Silverstone: Porsche palmt eerste startrij in

#17 Porsche 919 Hybrid
#17 Porsche 919 Hybrid
Audi was snel tijdens de vrije trainingen maar het is toch Porsche dat tijdens de kwalificatie voor de 6 Hours of Silverstone het best voor de dag kwam. De #17 Porsche 919 Hybrid van Timo Bernhard, Mark Webber en Brendon Hartley was meer dan een halve seconde sneller dan de zusterwagen #18 van Romain Dumas, Neel Jani en Marc Lieb.
#28 G-Drive Racing pakte de pole in LMP2
#28 G-Drive Racing pakte de pole in LMP2
Daarachter waren de verschillen zeer miniem, de #8 Audi van Di Grassi, Duval en Jarvis kwam maar goed één honderdste van een seconde tekort voor de eerste startrij en had maar drie honderdsten voorsprong op de eerste Toyota, de #1 van Davidson, Buemi en Nakajima. Op de derde startrij zien we morgen de #7 Audi van Fässler, Lotterer en Tréluyer en de tweede Toyota van Wurz, Sarrazin en Conway.

#18 Porsche 919 Hybrid
#18 Porsche 919 Hybrid
Neel Jani: "Onze setup vandaag was optimaal, waardoor we met beide wagens zo goed scoorden. Ik heb het uiterste uit de auto gehaald maar ik kon de zuster-Porsche niet bedreigen voor de pole positie. Morgen wordt echter een harde strijd voor de zege, Audi heeft het helemaal voor mekaar wat betreft race pace. Toyota is moeilijker in te schatten, zij hebben het hele weekend al ups en downs gekend. Ik ben benieuwd wat zij gaan doen maar afgaand op de tijden van vandaag beloofd het een spannende wedstrijd te worden!"

#95 Aston Martin was de snelste GTE
#95 Aston Martin was de snelste GTE
G-Drive Racing scoorde, net als Porsche, een één-tweetje in de kwalificaties voor de LMP2, de #28 van Yacaman, Derani en Gonzalez was slechts zes honderdsten van een seconde sneller dan de #26 van Rusinov, Canal en Bird. In GTE-Pro was het dan weer een triple voor Aston Martin, de #95 van Nygaard, Sörensen en Thimm was de enige die onder de twee minuten-grens wist te duiken. In GTE-Am was er eveneens een Aston Martin de beste, de #98 van Dalla Lana, Lamy en Lauda.

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zaterdag 11 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Silverstone.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons