van der Horst

6H Silverstone: Audi palmt eerste startrij in

Blije gezichten bij polesitter Audi
Blije gezichten bij polesitter Audi
Na de dominantie van Porsche tijdens de vrije trainingen was het vandaag enigszins verrassend dan toch Audi dat de betere bleek tijdens de kwalificatie. Het verschil tussen de beide merken bedroeg uiteindelijk op een opdrogende baan een kleine seconde. Bij het vallen van de vlag was de #7 van Lotterer, Fässler en Tréluyer net een zucht sneller dan de zusterwagen #8 van Di Grassi, Duval en Jarvis.
#7 Audi R18
#7 Audi R18
Het interne duel bij Porsche werd dan weer beslecht in het voordeel van de regerende kampioenen Webber, Hartley en Bernhard. Zij starten morgen als derde, vlak voor hun teamgenoten Jani, Lieb en Dumas. Toyota volgt al op vijf seconden van de polesitter, terwijl de beide Rebellion's bijna niet aan rijden toekwamen. Zij starten achteraan en meteen is de pole bij de privé-LMP1 teams dus voor ByKolles, eeen auto die als zevende algemeen eindigde.

Ford GT
Ford GT
Daarachter vinden we de eerste LMP2, de G-Drive Racing bolide van Rusinov, Berthon en Rast. In GTE-Pro was de pole voor de nieuwe Ferrari 488 GTE van Rigon en Bird, die zelfs door de wisselende omstandigheden de vijftiende tijd algemeen draaide. Niet alles ging echter naar wens bij AF Corse, de zusterwagen kende een technisch probleem en zal de beide Rebellion's achteraan de startgrid vervoegen. Achter de Porsche van Lietz en Christensen reden de nieuwe Ford GT's een behoorlijke derde en vierde tijd.

--- Uitslag Kwalificaties FIA WEC Silverstone 2016 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zaterdag 16 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Silverstone.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons