van der Horst

6H Silverstone: Ginetta stuurt kat

CEFC TRSM Racing (Manor) - Ginetta's G60-LT-P1
CEFC TRSM Racing (Manor) - Ginetta's G60-LT-P1
Niet geheel onverwacht heeft Ginetta vandaag bekendgemaakt dat haar twee LMP1's niet aan de start zullen verschijnen van de eerstvolgende FIA WEC-manche te Silverstone. Waar tot dusver het probleem zich situeerde bij de (Chinese) financiering van Manor TRSM Racing, haalt de Britse constructeur ditmaal een wissel van motorleverancier aan als reden voor de afwezigheid.
Ginetta noemt het in het eigen persbericht "omstandigheden buiten haar controle", maar zou de motorwissel te laat hebben aangevraagd, buiten de termijn voor herhomologatie. De Mecachrome krachtbron zou dermate beneden verwachting hebben gepresteerd in Le Mans dat er nu geopteerd wordt voor de populaire AER P60B twin-turbo V6 motor. Volgens Ginetta was Mecachrome niet bereid de nodige wijzigingen aan te brengen aan de motor. De Ginetta G60-LT-P1 #5 van Charlie Robertson, Michael Simpson en Leo Roussel haalde weldegelijk de finish in Le Mans, maar kwam na heel wat problemen en uren in de pitbox pas als 41e over de meet.

Door het forfait van Ginetta/Manor wordt het deelnemersveld voor de FIA WEC 6H of Silverstone herleid tot 34 wagens, de lijst werd vandaag vrijgegeven en kan u HIER raadplegen.

Foto: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op vrijdag 3 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Silverstone.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons