van der Horst

6H Silverstone: Toyota's gediskwalificeerd - Rebellion erft zege

Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
Toyota is haar dominante 1-2 in de FIA WEC 6H of Silverstone kwijtgespeeld. Beide exemplaren van de TS050 Hybrid werden bijna zes uur na het vallen van de finishvlag gediskwalificeerd. Volgens de stewards waren de Japanse proto's niet conform het technisch reglement voor wat betreft de 'skid blocks' (bodemplaat). Deze zouden een deflectietest niet hebben doorstaan en tot 9mm doorbuigen. Toyota argumenteerde dat dit te verklaren was door schade opgelopen tijdens de race, maar daar gingen de stewards niet in mee.
  • LTF
Rebellion R13 - Gibson
Rebellion R13 - Gibson
Door de diskwalificatie gaat de overwinning naar de Rebellion R13 #3 van Mathias Beche, Thomas Laurent en Gustavo Menezes, voor de Rebellion #1 van André Lotterer en Neel Jani. Dit is meteen ook de eerste overwinning voor een non-hybrid sinds 2012. Toyota heeft nog niet gereageerd op het bericht, noch aangegeven of het in beroep zal gaan.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op zondag 19 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Silverstone.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons