van der Horst

6H Spa: Habets en Belgium Racing eerste winnaars

Jochen Habets - Belgium Racing
Jochen Habets - Belgium Racing
Jochen Habets vereeuwigde zich vandaag een klein beetje door zijn naam in de geschiedenisboeken te schrijven als allereerste winnaar van de nieuwbakken Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. De Nederlander hield aan de meet van de eerste sprintwedstrijd enkele tellen over op de DVB Racing Porsche #19. Tijdens de kwalificaties was zijn landgenoot Paul van Splunteren de snelste, maar de Porsche-dealer viel na enkele ronden weg met problemen aan de aandrijving.
Jochen Habets - Porsche Supercup Belgium Racing
Jochen Habets - Porsche Supercup Belgium Racing
Habets, vertrokken vanuit vierde positie op een totaal van een goede tien deelnemers, volgde bij de start kort in het spoor van van Splunteren en kon zodoende de leiding overnemen. Hij parkeerde uiteindelijk de Porsche van Belgium Racing op het hoogste ereschavotje, voor het DVB Racing exemplaar met Hunter Abbott en de Speedlover Porsche met Rivas. Hodenius pakte voor NGT de vierde plaats, voor Frank Beliën die in de wagen van First Motorsport de top 5 afsloot.

Jeffrey Van Hooydonk - DVB Racing
Jeffrey Van Hooydonk - DVB Racing
Op zaterdag krijgen we in het voorprogramma van de FIA World Endurance Champioenship 6 Hours of Spa-Francorchamps nog een tweede sprintrace over 25 minuten en daarin staat de DVB Racing Porsche met Jeffrey Van Hooydonk op de pole. Hij zal het onder meer moeten opnemen tegen Dylan Derdaele voor Belgium Racing en Bert Longin in het exemplaar van First Motorsport.

Frank Beliën / Bert Longin - Porsche Supercup First Motorsport
Frank Beliën / Bert Longin - Porsche Supercup First Motorsport
Voor aanvang van deze tweede sprintrace is er op zaterdagmorgen echter nog een semi-endurance wedstrijd over vijftig minuten met een verplichte pilotenwissel.

Foto's: Georges De Coster & Martijn Wouters  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons