6H Spa: DVB Racing bezet het volledige podium in de lange race

6H Spa: Het voorprogramma in beeld gebracht
Deze morgen werden er nog twee races voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux verreden in het voorprogramma van de WEC race. In de sprintrace ging de zege naar Carlos Rivas in de Speedlover Porsche GT3 Cup 997 voor de Land Motorsport wagen van Mickey Bertram. Koen Wauters en Francois Perrodo stuurden de exemplaren van DVB Racing naar plaatsen drie en vier. De lange race over 50 minuten kende een spannende strijd om de overwinning tussen de Jeffrey Van Hooydonk en Maxime Soulet. Deze laatste leek terug te komen op de leidende DVB Racing Porsche maar moest kort voor het einde zijn wagen aan de kant van de baan parkeren met benzineproblemen. Zo kreeg DVB Racing het volledige podium in handen.
Jeffrey Van Hooydonk en Koen Wauters wonnen in hun DVB Racing Porsche dus autoritair de derde race met een voorsprong van wel 46 seconden op hun teamgenoten Xavier Maassen/Francois Perrodo. De Thems
Racing by Powercars wagen van Olivier Van Oost/Nicolas Van Dierendonck, ook onder de vleugels van DVB Racing, overschreed de finishlijn in derde positie op iets meer dan een minuut van de winnende Porsche. Jurgen Van Hover/Carlos Rivas (Speedlover) en Max Van Splunteren/Mickey Bertram (Land Motorsport) vervolledigden de top vijf. De drie GO Motorsport wagens, die door Turkse rijders werden bemand, pakten de plaatsen zes tot en met acht.

Foto's: Vincent Wouters