van der Horst

6H Spa: Verrassend forfait van RAM Racing Ferrari’s

RAM Racing - Ferrari 458 Italia GTE
RAM Racing - Ferrari 458 Italia GTE
Beide RAM Racing Ferrari 458 Italia’s zullen volgend weekend verrassend genoeg niet aan de start verschijnen van de FIA WEC 6 Hours of Spa-Francorchamps. De equipe geleid door Dan Shufflebottom kampt momenteel met onverwachte budgettaire problemen en verkiest de Belgische manche van het WK te laten vallen om zijn deelname aan de 24 uren van Le Mans veilig te stellen. Het Britse team werd in zijn debuutjaar nog GTE-kampioen in de ELMS en maakte dit seizoen de opstap naar het FIA WEC, waar het Ferrari’s inzet voor Alvaro Parente en Matt Griffin (GTE Pro) en Johnny Mowlem, Ben Collins en Mark Patterson (GTE Am).
RAM Racing - Ferrari 458 Italia GTE
RAM Racing - Ferrari 458 Italia GTE
"Deze beslissing werd genomen na de nodige zelfreflectie en een uitgebreide becijfering, en is een zware slag voor ons. We wisten bij de overstap van de ELMS naar het FIA WEC dat de vereiste budgetten aanzienlijk zou toenemen, we waren vol vertrouwen dat we zouden voldoen aan onze financiële doelstellingen,” aldus Shufflebottom.

De 6 Hours of Spa kan wel eens mager beestje worden. Zo zal ook de Strakka Racing Dome ontbreken en kunnen er vragen gesteld worden bij de deelnames van Millennium Racing, Lotus en SMP Racing.

Foto's: RAM Racing



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons