van der Horst

6H Spa: André Lotterer voorkomt Porsche triple in derde vrije training

#7 Audi R18 e-tron quattro
#7 Audi R18 e-tron quattro
De derde en laatste vrije training op vrijdagnamiddag was meteen de eerste droge sessie van het weekend, en het leek erop alsof Porsche de gehele top drie zou gaan innemen. Van bij het begin waren de bolides uit Stuttgart snel onderweg maar het was uiteindelijk de bliksemsnelle André Lotterer die op het einde van de sessie met een verschil van slecht elf duizendsten nog onder de tijd van de snelste Porsche dook.
  • Prospeed Competition
#19 Porsche 919 Hybrid
#19 Porsche 919 Hybrid
Porsche kwam meteen snel uit de hoek, Nick Tandy zette in de derde Porsche met nummer 19 de besttijd neer voor zijn teamcollega's Neel Jani in de #18 en Timo Bernhard in de #17. Dat was echter buiten André Lotterer gerekend, de halve Belg zette helemaal op het einde een paar snelle ronden neer en pakte zo nipt de koppositie over. De Audi #8 zagen we voor het eerst na zijn crash weer in actie, maar de R18 raakte niet voorbij de Porsche's en bleef steken op de vijfde plaats, slechts op een kleine zeven tienden van een seconde. Daarachter bedroeg het gat met de beide Toyota's wel al meer dan twee seconden, terwijl de Audi #9 niet voluit ging en zelfs een kleine vijf seconden moest toegeven op Lotterer.

#51 AF Corse Ferrari F458 Italia
#51 AF Corse Ferrari F458 Italia
In LMP2 was de besttijd voor de #26 Ligier van G-Drive Racing, terwijl de #51 Ferrari van Gianmaria Bruni en Toni Vilander de primus was bij de GTE Pro's. Darren Turner ging halverwege de sessie in de #97 Aston Martin in de fout bij het uitkomen van Les Combes en eindigde in de bandenstapels. De auto had wel wat schade maar kon, met behulp van een sleepkraan, alsnog de baan weer op. Nog meer schade was er te noteren bij Proton Racing, Klaus Bachler ging er in zijn #88 Porsche vrij hard af in de dubbele linkse, met de nodige schade vooraan tot gevolg. Na amper tien minuten diende zich dus meteen al een full course yellow aan om de wagen van de onfortuinlijke Oostenrijker te kunnen takelen. De besttijd in de GTE-Am klasse ging naar Pedro Lamy in de #98 Aston Martin.

--- UITSLAG DERDE VRIJE TRAINING FIA WEC 6H SPA (PDF) ---

Foto's: Racing International Photography   • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons