van der Horst

6H Spa: Regen opnieuw spelbreker bij de tweede vrije sessie

Lieb - Dumas - Hülkenberg
Lieb - Dumas - Hülkenberg
Wie hoopte dat de regen in de loop van de dag zou minderen kwam dus bedrogen uit, toen het licht op groen sprong voor de start van de tweede vrije sessie viel het hemelwater nog steeds in grote hoeveelheden naar beneden. De meeste teams namen dan ook geen risico’s en haalden hun wagens na enkele voorzichtige verkenningsronden terug binnen. De GT’s hielden het langst uit maar met nog een half uur op de klok was er geen wagen meer te bekennen op de Ardennen omloop. De snelste ronde was voor Earl Bamber in de Porsche #19 die er 2:25.495 over deed om een ronde af te leggen.
  • Hamofa Performance
André Lotterer
André Lotterer
Zowel de Audi #8 als de Toyota #1 raakten dan toch niet klaar voor de tweede sessie op vrijdag en kwamen niet meer in actie. Ondertussen raakte ook bekend dat Kazuki Nakajima ten gevolge van zijn crash deze middag, dit weekend niet meer in actie zal komen. Ook de Extreme Speed Ligier #30, de OAK Racing Ligier en de KCMG Oreca bleven in de pits evenals één van de SMP Ferrari’s.

Veel activiteit was er niet op de piste, op enkele voorzichtige verkenningsronden na verkozen de meeste teams om hun wagens binnen te houden om niet het risico te lopen op schade wegens een sortie. Vooral de LMP wagens waren karig met het afleggen van rondjes, meerdere GT wagens hielden het langer uit op de doorweekte piste.

Earl Bamber was in de tweede vrije training op donderdag de snelste in de #19 Porsche
Earl Bamber was in de tweede vrije training op donderdag de snelste in de #19 Porsche
De snelste tijd kwam op naam van Earl Bamber in de Porsche #19, hij was iets sneller dan Bernhard in de Porsche #17 en Lotterer in de Audi #8. Snelste LMP2 was opnieuw de Strakka Dome en Makowiecki zette de Porsche #92 bovenaan bij de Gt’s.

Foto's: Arne Simons
   • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons