van der Horst

6H Spa: Buemi: "Compromissen zoeken is onze kracht"

Sébastien Buemi
Sébastien Buemi
Vandaag werd de 6 Hours of Spa, de tweede manche van het World Endurance Championship, aan de pers voorgesteld in Autoworld. Ook Sébastien Buemi, die samen met Anthony Davidson wereldkampioen werd met Toyota in 2014, zakte voor de gelegenheid af naar Brussel. De Zwitserse ex-F1 piloot blikt voor autosport.be terug op de recente openingsmanche in Silverstone, en kijkt vooruit naar Spa én Le Mans.
  • Prospeed Competition
Start 6H Silverstone 2015
Start 6H Silverstone 2015
"Velen vragen mij of ik niet teleurgesteld ben na de eerste race in Silverstone, waar we derde werden achter Audi en Porsche. Dat is zeker niet zo, het verschil was klein en we wisten op voorhand dat het circuit van Silverstone onze wagen niet zou liggen. Dus ik ben zelfs tevreden dat we maar een paar punten moeten toegeven hebben op concurrent Audi. Ons niveau gaat dus wat stijgen voor de 6 Hours of Spa over een goeie week, en als je daar een competitieve wagen hebt, heb je die ook voor de grootste wedstrijd van het jaar, de 24 Uren van Le Mans. We hebben denk ik een faire kans om daar te winnen dit jaar, al zitten onze concurrenten Porsche en Audi ook zeker niet stil."

Romain Dumas, René Rast en Sébastien Buemi in Autoworld te Brussel
Romain Dumas, René Rast en Sébastien Buemi in Autoworld te Brussel
"Ik vind het tegenwoordig zeer moeilijk om hun competitiviteit exact in te schatten, er spelen vele factoren maar de belangrijkste is ongetwijfeld de complexiteit van de hybride systemen. De Audi is snel in de bochten terwijl de Porsche liever met minder downforce rijdt en zo sneller is op de rechte lijnen. Wij liggen daar met Toyota ergens tussenin, het is op dat vlak altijd zoeken naar compromissen, en daar ligt denk ik wel onze kracht. Vorig jaar waren we sterk in het kampioenschap, Toyota won liefst vijf van de acht wedstrijden, behalve... Le Mans. Ik ben erg blij met de wereldtitel van 2014 hoor, zeker in een sterk kampioenschap als het WEC. Maar Le Mans winnen zou echt de kroon op het werk zijn."

Sébastien Buemi
Sébastien Buemi
"De huidige LMP1-wagens moeten trouwens maar zeer weinig toegeven op de hedendaagse Formule 1-wagens. Tijdens de vorige race in Silverstone heb ik wat rondetijden vergeleken en het verschil bedroeg daar amper drie seconden! Ik ben benieuwd hoeveel het in Spa zal zijn volgende week!"Toyota Racing - Toyota TS040 Hybrid
Toyota Racing - Toyota TS040 Hybrid
De 6 Hours of Spa worden verreden op zaterdag 2 mei, de kwalificaties vinden al een dag eerder plaats. Volwassenen betalen 31 euro voor een weekendticket, de toegang voor kinderen jonger dan 12 jaar is gratis. Er zullen twee handtekeningensessies doorgaan, in de paddock wordt randanimatie voorzien en het terras boven de F1-pitlane zal bovendien worden opengesteld voor het grote publiek.

Foto's: Georges De Coster & Arne Simons  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons