van der Horst

6H Spa: Gemakkelijke zege voor Matteo Cairoli – Dylan Derdaele beste Belg

Matteo Cairoli - Ebimotors
Matteo Cairoli - Ebimotors
Er stond geen maat op Matteo Cairoli (Ebimotors) in Spa. Na de vrije trainingen gedomineerd te hebben pakte de italiaan in de kwalificaties de pole voor beide races waarna hij zonder problemen naar de zege reed in de eerste race. Jaap van Lagen (GP Elite) ontfutselde Mathieu Jaminet (Martinet by Alméras) in de laatste minuten van de race de tweede plaats. Beste Belg werd Dylan Derdaele (Belgium Racing) op een zesde plaats en vertrokken vanop de zestiende plaats. Jürgen Van Hover (Speedlover) eindigde nog net binnen de top tien die niet minder dan zeven deelnemers uit de Franse Cup telde. Van Hover werd mooi tweede in de B klasse na Christophe Lapierre (Sébastien Loeb Racing).
  • Prospeed Competition
Jürgen Van Hover - Speedlover
Jürgen Van Hover - Speedlover
Carlos Rivas (Speed Lover) had zich naar de pole in de klasse B  gereden maar bij de technische controle bleek de hoogte van de wagen niet conform en de Luxemburger moest de race aanvatten van op de laatste plaats. Rivas zette een mooie remonte in en vocht zich terug naar een tweede plaats in de klasse alvorens 20 seconden straftijd te krijgen voor het niet respecteren van de track limits waardoor hij terugviel naar plaats negen. De strijd om de ereplaatsen bleef spannend tot het einde maar nog enkele rijders kregen vijf seconden straftijd en uiteindelijk ging de klassezege zo naar Christophe Lapierre. Hij ging Jürgen Van Hover en Lindland vooraf. Didier Van Dalen (Fach Auto Tech) werd zevende in de B klasse een plaats beter dan Grouwels (Team Raceart).

Dylan Derdaele - Belgium Racing
Dylan Derdaele - Belgium Racing
Het was al snel duidelijk dat de algemene zege voor Matteo Cairoli was, niemand kon het ritme van de Italiaan volgen. Mathieu Jaminet probeerde nog aan te klampen in het begin van de race maar de Fransman moest al snel afhaken en speelde zijn tweede plaats nog kwijt aan Jaap van Lagen. Dylan Derdaele die betrokken raakte bij een aanrijding met Thomas Laurent (Martinet by Alméras) werd met een zwaar beschadigde wagen alsnog zesde en won de GT3 Challenge Benelux. Minder geluk had zijn ploegmaat bij Belgium Racing, Yannick Hoogaars haalde het einde van de eerste ronde niet na een contact met Julien Andlauer (Saintéloc Racing). Ook Koen Wauters werd betrokken bij een aanrijding in de eerste ronde en diende de handdoek te gooien.

Foto's: Georges De Coster
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op vrijdag 6 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons