van der Horst

6H Spa: Matteo Cairoli ook dominant in de kwalificaties

Matteo Cairoli - Ebimotors
Matteo Cairoli - Ebimotors
Matteo Cairoli (Ebimotors) die donderdag al de snelste was in de twee vrije trainingen was ook vandaag ongenaakbaar in de beide kwalificaties en behaalde de pole voor beide races. Mathieu Jaminet (Martinet by Alméras) zette tweemaal de tweede tijd neer. Jaap van Lagen (Team GP Elite) en zijn ploegmaat Kevin Abbring waren opeenvolgend de snelste Benelux deelnemers. Carlos Rivas (Speedlover) was tweemaal de primus in de B klasse.
Jaap van Lagen
Jaap van Lagen
Met een rondetijd van 2:23.386 was Matteo Cairoli de snelste in de eerste kwalificatie, daarmee was hij 0.165 seconde sneller dan zijn landgenoot Mathieu Jaminet. Jaap van Lagen klokte de derde tijd in 2:24.164. Ook plaatsen vier en vijf gingen met Vincent Beltoise (Saintéloc Racing) en Alexandre Jouannem (Tsunami RT) naar deelnemers aan de Franse Carrera Cup. Carlos Rivas zette een mooie zesde tijd algemeen neer en was daarmee veruit de snelste deelnemer in de B klasse. Yannick Hoogaars (Belgium Racing) lukte de twaalfde tijd, Dyln Derdaele (Belgium Racing) de zestiende. Didier Van Dalen (Fach Auto Tech) start zijn eerste race in de Porsche Cup van op de zeventiende plaats net voor Koen Wauters (DVB Racing) en Jürgen Van Hover (Speedlover).

Carlos Rivas - Speedlover
Carlos Rivas - Speedlover
Ook in de tweede kwalificatie was Matteo Cairoli de snelste, opnieuw voor Mathieu Jaminet. De Italiaan klokte nu een ronde in 2:23.195. Hyundai rijder Kevin Abbring (Ebimotors) deed evengoed als zijn ploegmaat van Lagen en realiseerde de derde tijd. Carlos Rivas was opniew de snelste rijder in de B klasse, nu met een achtste tijd. Koen Wauters klokte de elfde tijd (tweede in de B klasse). Didier Van Dalen was goed voor de veertiende tijd, Dylan Derdaele reed de zeventiende tijd een plaats voor zijn teamgenoot Hoogaars. Jürgen Van Hover volgde op de achttiende plaats. De eerste race vindt al op vrijdagnamiddag plaats, zaterdagmorgen wordt de tweede race afgewerkt.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op vrijdag 6 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons