van der Horst

6H Spa: Matteo Cairoli wint ook race 2 – Dylan Derdaele opnieuw beste Belg

Dylan Derdaele - Belgium Racing
Dylan Derdaele - Belgium Racing
Matteo Cairoli (Ebimotors) heeft ook de tweede Porsche Cup race op het circuit van Francorchamps gewonnen. Hij ging net als gisteren Mathieu Jaminet (Martinet by Alméras) vooraf terwijl de derde plaats voor Joffrey De Narda (Sébastien Loeb Racing) was. Dylan Derdaele (Belgium Racing) won opnieuw het Benelux klassement terwijl Jürgen Van Hover zilver behaalde in de B klasse. Koen Wauters werd geramd door een deelnemer van de Franse Carrera Cup en moest voor de tweede maal in twee races opgeven met schade aan zijn wagen.
  • Historic Grand Prix Circuit Zolder
Het incident Wauters - Lapierre - Derdaele
Het incident Wauters - Lapierre - Derdaele
Net als zaterdag stond er weer geen maat op Cairoli en de Italiaan won ook de tweede race die eindigde onder de gele vlag. Voor de overwinning in B klasse was er meer spanning en Koen Wauters (DVB Racing) maakte een goede kans om de klassezege binnen te halen toen hij het slachtoffer werd van een onbesuisde actie van Cristophe Lapierre.
We laten Koen aan het woord: “Ik reed een goede race en een top tien plaats zowel als de zege in de B klasse lagen voor het rapen. In ronde 9 zag ik Dylan Derdaele in mijn spiegels opduiken en al wist ik dat hij intrensiek iets sneller was dan ik was ik niet van plan mij zomaar gewonnen te geven. Wij vochten een mooi gevecht uit tegen elkaar toen ik plots bij het ingaan van de La Source bocht een harde klap achteraan voelde en mijn wagen onbestuurbaar werd. Lapierre had veel te laat geremd en reed vol in op de achterzijde van mijn Porsche waarna ook Dylan mij niet meer kon ontwijken en mijn bolide aantikte. De race was voor mij
Ook schade bij Dylan Derdaele
Ook schade bij Dylan Derdaele
alweer over, ik begrijp niet wat Lapierre bezielde, hij rijdt immers in het Franse kampioenschap en hoeft zich niets aan te trekken van de Benelux deelnemers voor zijn klassement. Gisteren lag ik ook al uit de race na een aanrijding, maar dat was een race-incident, dat gebeurt nu eenmaal in cup racen, maar vandaag ging het om een domme actie van Lapierre. Positief nieuws daarentegen is dat mijn tijden goed waren en ik mee vooraan streed in het Benelux klassement, dat is veelbelovend voor de volgende races.”

Cristophe Lapierre gaat van de baan
Cristophe Lapierre gaat van de baan
Lapierre trachtte na de aanvaring met de wagen van Wauters de race verder te zetten maar even later brak de voorophanging van zijn wagen bij het aansnijden van de Raidillion, waarna de wagen de banden in dook. De wedstrijdleiding besloot de race te neutraliseren en gezien het veel tijd vroeg om de gestrande wagen weg te takelen werd de race niet meer hervat. Cairoli won alweer voor Jaminet, na De Narda en Andlauer kwam Kevin Abbring als vijfde over de finish. Dylan Derdaele kwam met een wagen die duidelijk de sporen droeg van het contact met de bolide van Wauters als negende over de streep en won opnieuw het Benelux klassement. Yannick Hoogaars in de tweede wagen van Belgium Racing werd tiende.

Podium klasse B
Podium klasse B
De zege in de fel bevochten B klasse ging naar Roar Lindland (achtste algemeen), Jürgen Van Hover (Speedlover) eindigde net buiten de top tien maar pakte zilver in de B klasse. De Nederlander Menno van de Grijspaarde maakte het podium vol, Didier Van Dalen werd vierde in de klasse.


Foto's: Racing International Photography & Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zaterdag 7 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons