van der Horst

6H Spa: Na 1H: Toyota verrassend leider

Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
Na één uur wedstrijd in Spa is het verrassend Toyota dat aan de leiding gaat met de nummer 5, op de hielen gezeten door de van pole vertrokken Porsche #1. De beide Porsche's gingen bij de start om 14u30 nog aan de leiding maar al na een kwartier kreeg de nummer 2 te kampen met problemen aan het hybridesysteem. De Audi #8 schoof dus door naar de tweede plek, daarachter moest Benoît Tréluyer in de #7 zusterwagen de derde plaats laten aan een opzittende Toyota #5 met Sebastien Buémi achter het stuur.
  • Powercars
Start 6H Spa 2016
Start 6H Spa 2016
Ook de #6 van Mike Conway raakte voorbij de Audi #7, maar het strafste duel kwam er na een kleine 40 minuten tussen Buémi en de Audi #8 van Lucas di Grassi voor de tweede plaats. De Zwitser raakte er voorbij maar de Braziliaan wou vlak voor Blanchimont nog counteren, de Audi ging met de linkerwielen even door het gras maar raakte gelukkig niet in een spin op één van de snelste gedeeltes van de baan.

Na drie kwartier kwamen de LMP1's naar binnen, de toppers wisselden van banden én rijder, behalve de Toyota van Buémi. De Zwitser won zo een halve minuut op de concurrentie en reed met een bonus van 20 seconden op de tot dan toe leidende Porsche #1 naar buiten. De Porsche is echter sneller en is bezig het gat dicht te rijden naar de Japanse bolide. Audi neemt de derde en vierde plaats in na problemen voor de tweede Toyota. Conway raakte immers bij het insturen van de Busstop-chicane de #37 SMP Racing LMP2-wagen en kreeg daarvoor een drive-through penalty.

--- Stand na 1 uur 6H Spa 2016 (PDF) ---

Foto's: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zaterdag 7 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons