van der Horst

6H Spa: Reacties na de race - De LMP2 en GTE rijders

Sam Bird/Davide Rigon - AF Corse Ferrari F488 GTE
Sam Bird/Davide Rigon - AF Corse Ferrari F488 GTE
In LMP2 vierde Signatech Alpine zijn eerste zege dankzij een ontketende Nicolas Lapierre die op het einde van de race nog voorbij de Extreme Speed Motorsports Ligier van Pipo Derani ging. In GTE-Pro was de zege voor AF Corse, maar niet voor de #51 Ferrari die bijna heel de race op kop reed; met nog tien minuten op de klok moest James Calado zijn wagen met motorschade de pits inrijden en viel de zege in handen van de #71 van Sam Bird en Davide Rigon. Aston Martin was primus in de GTE-Am klasse met de #98 van Pedro Lamy, Mathias Lauda en Paul Dalla Lana. De klassewinnaars hadden na de race het volgende te vertellen.
  • De Swert Opticiens
Gustavo Menezes (Winnaar LMP2): Dit is slechts mijn tweede race voor Signatech Alpine en we behalen al de zege. Ikzelf en het ganse team werkten hier hard voor en de vreugde voor de eerste overwinning is dan ook groot, zeker na het stressvolle verloop van de race.”

Gustavo Menezes - Stéphane Richelmi - Nicolas Lapierre
Gustavo Menezes - Stéphane Richelmi - Nicolas Lapierre
Stéphane Richelmi (Winnaar LMP2): “Ik zat aan het stuur van de wagen toen een Audi er achteraan op in reed. Hij trachtte zich achter mij te plaatsen maar ik had niets in de gaten en voelde plots een schok. Gelukkig bleef de schade beperkt en had het incident geen invloed op de uitslag. De Audi-rijder kwam zich na de race verontschuldigen voor de tik die uitdeelde.”



Nicolas Lapierre (Winnaar LMP2): “Op twee uren van het eind van de race lagen wij comfortabel op kop met anderhalve minuut voorsprong, maar dan kwam de safety car de baan op en alles was te herbeginnen. Ik moest opnieuw aanvallen, maar gelukkig reed de wagen beter op het einde van de race dan in het begin. Ik ben nieuw bij het team, maar wij leren allebei snel.”

Davide Rigon - Sam Bird
Davide Rigon - Sam Bird
Davide Rigon (Winnaar GTE-Pro): “Wat moet ik zeggen? Het team zette een puike prestatie neer en de wagen was perfect. Het is natuurlijk spijtig dat de tweede wagen de race moest verlaten toen hij op kop lag. We lagen op dat moment tweede achter de #51 en we waren even snel, maar inhalen was praktisch onmogelijk; we wachtten onze kans af. Dat maakt nu een tweede zege in twee races, we zijn duidelijk klaar voor Le Mans, maar de race daar zal heel hard worden.”

Sam Bird (Winnaar GTE-Pro): “Ik leer nog steeds bij, ik maakte een fout en ging wijd, maar gelukkig zonder gevolgen. Ik was verrast dat onze wagen de pole positie pakte; in de race liep de Ferrari perfect en kende geen problemen. Het team leverde goed werk met een fantastisch resultaat als gevolg.”

Pedro Lamy - Mathias Lauda - Paul Dalla Lana
Pedro Lamy - Mathias Lauda - Paul Dalla Lana
Mathias Lauda (Winnaar GTE-Am): “Het was een zware race, in de beginfase vielen we terug, maar we vochten terug en konden de leiding pakken. Tijdens de safety car procedure vielen we terug naar plaats twee, maar Pedro Lamy reed een fantastische stint en loodste de wagen naar de zege. We winnen hier de klasse net als verleden jaar.”



Pedro Lamy (Winnaar GTE-Am): “Dit is al mijn tiende zege voor Aston Martin. Na de safety car periode voelde ik dat de wagen perfect reageerde en ik begon te pushen. De wagen was snel genoeg om terug de kop te pakken, het was zelfs eerder een gemakkelijke zege.”

Foto's: Arne Simons & Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op maandag 9 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons