van der Horst

6H Spa: Voorbeschouwing van de organisatoren

10d8d271aea72c8730530b3037de3f13fc990de4.jpg
Voor het vierde opeenvolgende seizoen is de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux te gast op de Belgische manche van het WK Uithouding voor prototypes en GT’s of kortweg het WEC. Dertig volledig gelijkwaardige Porsche 991 GT3 Cup nemen het op het beroemdste asfalt van de wereld, in Spa-Francorchamps, op tegen elkaar. Twee rechttoe, rechtaan sprintwedstrijden van dertig minuten bepalen wie de eerste winnaars van het seizoen worden. Afspraak dus nu vrijdag en zaterdag in Spa-Francorchamps, voor de eerste van zes meetings van de snelste merkencup van de Benelux.
Even de spelregels herhalen, vooraleer we het woord aan de rijders en teams geven. De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is een merkencompetitie voor de Porsche 991 GT3 Cup en in drie van de zes meetings ook voor de Porsche 997 MKI en MKII. Zes meetings staan er op de kalender, met telkens twee wedstrijden van dertig minuten. Alle bolides krijgen identiek Michelin-rubber mee. Alle rijders strijden voor het algemeen klassement, voor gentleman rijders wordt er aanvullend ook nog een apart ‘B’-klassement bijgehouden, waarbij in de puntentelling ook rekening gehouden wordt met rijders die een auto delen. In vier van de zes meetings wordt er samen geracet met de Franse Porsche Carrera Cup, een andere nationale Porsche-competitie met dezelfde regels. Voor overgebleven evenementen is er samenwerking met onder andere de GT3 Cup Challenge Central Europe. Samengevat, de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, dat is een schitterende racewagen ingezet door diverse gereputeerde teams, met gemotiveerde en snelle rijders, rijders die wij nu ook aan het woord laten.  
 
Hans Fabri (Team RaceArt): “Ik ben eerst en vooral een Porsche-liefhebber in hart en nieren. Ik vind de Porsche 911 een schitterende wagen en deze competitie is een uitgelezen platform voor iemand die debuteert. Ik heb karting gereden, jaren geleden en kijk nu met heel veel ongeduld uit naar de eerste race.”
 
Roger Grouwels (Team RaceArt): “Ik rij omdat Hans rijdt (lacht). Neen, Hans wilde racen en wij hebben een team en ik wilde toch al een tijdje in een Porsche 911 aan de slag. Het is een mooie auto en de competitie is goed georganiseerd.”

Meno van de Grijspaarde (GP Elite): “Ik ben een Porsche-liefhebber en racen doe je in een wagen met achterwielaandrijving. Hier is er geen Balance of Performance, geen strafseconden, geen gedoe kortom. Ik wil sprinten en racen zoals dat echt hoort.”
 
Romain Degeer (Speedlover): “Dit is het mooiste kampioenschap in ons land, zonder meer. Ik vind dat autosport puur moet zijn, de Porsche 911 is bovendien een fantastische wagen, die voor een jonge racer als ik perfect geschikt is.”
 
Koen Wauters (DVB RACING): “De Porsche Cup brengt me wat ik zoek in de autosport. Het is topniveau in ons land en ik kan het ook goed combineren met mijn professioneel leven. Het is zoals de collega’s al vertelden, gewoon sprintracen zonder gedoe. Ik kijk enorm uit naar het seizoen.”
 
Yves Noël (Cars Tuning Lease Motorsport): “De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is de competitie die voor een gentleman driver het dichtst aanleunt bij professionele races. Het zijn ook de mooiere circuits, voor mij is het de enige serie die dat biedt.”
 
Patric Derdaele (Team Manager Belgium Racing): "Gezien we liever de strijd aangaan met wagens die perfect aan elkaar gewaagd zijn, gaat onze keuze opnieuw richting de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux."
 
Jurgen Van Hover (Speedlover): “Het is een mooie competitie, met schitterende wagens en ik voel er me zeer goed. Daarom blijf ik ook trouw aan de serie en ik ben blij dat ze in die mate gegroeid is.”
 
Jörn Schmidt-Staade (JSS): “We komen uit de VLN en de Benelux-competitie biedt op mooie circuits echte sprints. We zullen in eerste instantie de overstap moeten maken van uithouding, naar sprint, maar ik kijk er enorm naar uit.”
 
John De Wilde (Speedlover): “De organisatie van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is zeer professioneel en ik ben een Porsche-liefhebber in hart en nieren. Wat wil je dan meer?”

Kortom, na een zeer geslaagde testdag op de Porsche Days @ Francorchamps we gaan een schitterend seizoen tegemoet, met races op Le Mans, Paul Ricard, Zandvoort en uiteraard Spa-Francorchamps.
 
Porsche GT3 Cup Challenge BeneluxSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op maandag 2 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons