van der Horst

6H Spa: Comini wint eerste TCR race – Benjamin Lessennes tweede

Stefano Comini - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Stefano Comini - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS
Stefano Comini schonk vrijdag op Spa Comtoyou Racing en Audi een eerste zege in de TCR International Series. Bij de start was Attila Tassi (M1RA Honda) het snelst weg maar de Hongaar moest al snel eerst Comini en daarna Benjamin Lessennes (Boutsen Ginion Racing Honda) voor laten. In die volgorde kwamen ze ook over de streep. Frédéric Vervisch (Comtoyou Racing Audi) beëindigde zijn eerste race met een voortrekker op de vijfde plaats. Ook Edouard Mondron (Delahaye Racing SEAT) en Pierre-Yves Corthals (DG Sport Compétition Opel) eindigden in de top tien.
  • Dreamdrive
Benjamin Lessennes - Boutsen Ginion Racing Honda Civic TCR
Benjamin Lessennes - Boutsen Ginion Racing Honda Civic TCR
Comini stond op de pole maar het was Attila Tassi die het best weg was en als eerste de Raidillon aansneed. Comini verloor bij de start nog een plaats aan Benjamin Lessennes en lag derde voor Vervisch en Jean-Karl Vernay (Team WRT VW Golf). Comini ging al snel voorbij de Belgische Honda en in de tweede ronde nam hij de koppositie over van Tassi. Terwijl de drie koplopers stilaan uitliepen had Vervisch alle moeite om de twee Leopard Golf’s achter zich te laten. Vernay wrong zich voorbij de Belg maar Rob Huff in de tweede Team WRT Golf had het ondertussen te druk met het afweren van een opzittende Tom Coronel (Boutsen Ginion Racing Honda). De Nederlander ging echter breed en moest over het gras en viel terug naar plaats negen.

Jean-Karl Vernay - Team WRT VW Golf TCR
Jean-Karl Vernay - Team WRT VW Golf TCR
Huff hervatte de aanvallen op Vervisch maar zonder succes, Mondron profiteerde van dit duel om terug te komen op beide kemphanen mar zonder ooit echt een bedreiging te vormen. Coronel kon een plaats herwinnen door Pepe Oriola (Seat) voorbij te gaan en Corthals kwam de top tien binnen ten koste van Nash. Comini won de eerste TCR race voor en verrassend sterk presterende Lessennes die hier zijn debuut maakte in de International Series. Tassi vervolledigde het podium, Vernay werd vierde en Vervisch sloot de top vijf af. Huff kwam als zesde over de lijn voor Edouard Mondron, Coronel, Oriola en Corthals. Maxime Potty (VW Golf) die in de kwalificatie van de baan was gegaan in de Raidillon klasseerde zich als zeventiende twee plaatsen voor Guillaume Mondron (VW Golf). Vernay behoudt de leiding in het kampioenschap met 66 punten, Comini, Tassi en Dusan Borkovic staan op een gedeelde tweede plaats met 51 punten.

--- Uitslag Race 1 TCR International Series Spa 2017 (PDF) ---

Foto's: Georges De Coster & Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR International Series op vrijdag 5 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons