van der Horst

6H Spa: Lotterer even snel met Porsche als bij F1-debuut

André Lotterer
André Lotterer
Dat LMP1 bolides bloed snel zijn hoeven we niet meer duidelijk te maken. Ondanks enkele reglementswijzigingen die de wagens van Porsche en Toyota wat zouden moeten intomen zijn de tijden nog verder gezakt dit jaar. Het gemiddelde van de chrono's die Neel Jani en Andre Lotterer gisteren realiseerden om te pole te claimen met de Porsche 919 Hybrid #1 was amper 0.004s trager dan het snelste rondje dat Lotterer op de tabellen zette tijdens zijn eerste en enige F1-optreden in 2014. De Duitser met Belgische roots verving toen Kamui Kobayashi, vandaag actief bij Toyota, bij het Caterham Formule 1 team.
"Neel Jani had echt een geweldig rondje, dat van mij was iets meer aan de conservatieve kant," zei Lotterer na afloop van de kwalificaties. "Ik ben nog steeds mijn snelheid aan het opbouwen met deze nieuwe wagen. Het was best een indrukwekkend tijd en sneller dan ik hier reed met in de F1 destijds." 

Foto: Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op zaterdag 6 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons