van der Horst

6H Spa: Nabeschouwing Benjamin Lessennes

Hij mag dan wel amper 17 jaar oud zijn, dit weekend wierp Benjamin Lessennes zich eens te meer op als één van de toekomstige sterren van de Belgische autosport. In zijn eerste meeting in de TCR International Series speelde de Namenaar op het circuit van Francorchamps voortdurend voorin mee. Met zijn Honda Civic Type-R TCR van Boutsen Ginion Racing, pakte de jongeman in de kleuren van Coyote en Honda Ring Motor in de eerste wedstrijd de zilveren medaille. In de tweede race finishte hij opnieuw in de top-5, na hard voor de overwinning te hebben gevochten. Indrukwekkend!
En dan zeggen dat hij amper zeven meetings van de TCR Benelux achter zijn naam staan had! Benjamin Lessennes had eerder al bewezen dat hij met een toerismewagen heel snel kon gaan, maar voor zijn eerste deelname aan een TCR International-wedstrijd, vorig weekend in Spa-Francorchamps, was zijn ervaring toch eerder berperkt.

In de aanloop naar de wedstrijden op de Ardense omloop was er dan ook maar één vraag: waar zou Benjamin Lessennes zich bevinden tegenover de referenties van het mondiale kampioenschap? Het duurde niet lang voor het antwoord bekend was. Snelste tijd in de eerste vrije training, uitstekend derde in de kwalificaties: Benjamin gaf opnieuw blijk van zijn onmiskenbaar talent. Toch moest hij nog tijdens de races bevestigen dat hij ook daar de strijd met de toppers kon aangaan!
 
Tijdens de eerste wedstrijd zette de jonge rijder van Boutsen Ginion Racing een schitterend inhaalmanoeuvre neer, door in de chicane van Combes buitenom richting tweede plaats te gaan, achter dubbele en regerend kampioen Stefano Comini. ’s Anderendaags, na van op de achtste plaats de start te hebben genomen, zette de rijder van de Honda Civic #63 een schitterende inhaalrace neer. Hij wist zelfs even om de eerste plaats te strijden, tegen Rob Huff, de WTCC-wereldkampioen van 2012. Jammer genoeg zorgt een contact tussen de twee rijders er voor dat de jonge Belg finaal op een vijfde plaats finishte. Ondanks een gerechtvaardigde ontgoocheling kon Benjamin toch glimlachen: door zo te schitteren en voortdurend de beste van de Honda-rijders te zijn, besefte hij dat hij zijn stempel op de races in de Belgische Ardennen had gedrukt.

“Tijdens de eerste meeting van de TCR Benelux had ik al gemerkt dat ik mijn mannetje kon staan tegenover referenties als de Zwitser Stefano Comini, de Fransman Jean-Karl Vernay of de Brit Rob Huff”, stelde hij. “Ik koesterde dus de hoop dat ik iets zou kunnen laten zien… maar dit! Op voorhand vond ik een plaats bij de eerste vijf al heel goed. Maar alles verliep uitstekend. De Honda Civic uit de ateliers van Boutsen Ginion Racing liep simpelweg perfect en van bij de start van het weekend kon ik vaststellen dat ik bij de snelsten was. De tweede plaats in de eerste race was een fantastische beloning! Over de afloop van de tweede wedstrijd ben ik daarentegen wat ontgoocheld. Na als achtste te zijn vertrokken verkeerde ik in een positie om de leiding van de wedstrijd te nemen, maar toen kwam dat contact met Rob Huff, vlak voor de chicane van Combes. Ik heb de indruk dat hij zijn rem punt miste, maar aan de andere kant heb ik misschien ook wat te vroeg ingedraaid. Fifty/fifty dus, een wedstrijdincident. Ik heb er alvast veel uit geleerd!”
 
Zijn resultaten doen echter heel veel deugd. Bij Benjamin, zijn team, en zijn partners Coyote, Honda Ring Motor, Meta System en Atelier 112. “Ik heb heel wat felicitaties mogen ontvangen”, lacht hij. “Dat levert heel veel motivatie voor de rest van het seizoen op! Hoewel een nieuwe deelname aan een TCR International-meeting niet uit te sluiten valt, blijft de TCR Benelux mijn prioriteit. De volgende wedstrijd gaat van 19 tot 21 mei door in Zandvoort. Vorig jaar kon ik daar voor het eerst op het podium klimmen. Ik kan haast niet wachten!”

Benjamin Lessennes Press


 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op woensdag 10 mei 2017.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons