van der Horst

6H Spa: Nabeschouwing van de organisatoren (TCR)

TCR Benelux
TCR Benelux
Wat is het ware niveau van de TCR Benelux? Die vraag werd vorig weekend beantwoord, bij de Belgische manche van de TCR International Series op het circuit van Spa-Francorchamps. Heel wat rijders uit het kampioenschap der Lage Landen maakten een eenmalig optreden in het mondiale kampioenschap. Het minste wat we kunnen zeggen is dat ze niet onopgemerkt bleven!
Door in Race 1 naar het tweede podiumtrapje te rijden bewees Benjamin Lessennes dat zijn derde chrono van de kwalificaties geen toeval was. In de tweede race streed de 17-jarige zelfs voor de overwinning, maar na een contact met Rob Huff viel hij terug naar een vijfde plaats. Met zijn Honda Civic TCR van Boutsen Ginion Racing was hij echter wel één van de grote smaakmakers van het weekend!

Ook Edouard Mondron had bijna een podiumplaats veroverd. De oudste van het broederpaar tikte in de eerste wedstrijd al als zevende aan, en deed nog beter in race 2: met de VW Golf GTI TCR van Delahaye Racing Team leidde hij na de eerste ronde de debatten. De bolide in de kleuren van de 25 Hours VW Fun Cup verloor nadien twee plaatsen en op enkele ronden van het einde zag Edouard ook nog Stefano Comini passeren. Wat er ook van zij, op voorhand had Mondron zeker voor zo een prestatie getekend! Broer Guillaume (SEAT Leon TCR Delahaye Racing Team) had iets minder succes, want hij droeg het hele weekend lang de gevolgen van een crash aan het begin van de kwalificaties.

Naast Pierre-Yves Corthals, met de Opel Astra TCR van DG Sport Compétition het hele weekend lang door de pechduivel achtervolgd, houdt ook een andere rijder geen goede herinneringen aan het Ardense weekend over. Maxime Potty had bij zijn debuut in de TCR International immers meer kunnen behalen. Hoewel hij er in slaagde om zich voor het tweede kwalificatiegedeelte te plaatsen, liet de rijder van Michaël Mazuin Sport zich op de Raidillon door de koude banden verrassen. Hij moest zich dan ook tevreden stellen met een tiende plaats. Na in de eerste race van de baan te zijn geduwd, en als 17de over de streep te zijn gegaan, hoopte Potty van zijn pole positie in wedstrijd twee gebruik te kunnen maken om een goed resultaat te behalen. Maar Tom Coronel (Honda Civic TCR Boutsen Ginion Racing), achtste in race 1, geraakte betrokken in een incident  in de Source waarvan Maxime Potty het belangrijkste slachtoffer werd…

Over het algemeen genomen blijkt door de prestaties van Juniors als Benjamin Lessennes en Maxime Potty dat de TCR Benelux een ideale springplank voor jonge talenten is. Na in de Benelux-competitie te zijn ontdekt wist het duo zich op internationaal niveau in de kijker te rijden!

Bij de openingsmanche van de TCR Benelux in Spa-Francorchamps tekenden niet minder dan tien Juniors (16-21 jaar) present. Om maar te zeggen dat Benjamin Lessennes en Maxime Potty niet de enigen zijn die willen opvallen. Dat geldt ook voor regerend Junior-kampioen Romain De Leval, Mathieu Detry of de jonge Nederlanders van Bas Koeten Racing, Stan Van Oord, Mika Morien en Willem Meijer (Paul Sieljes is iets ouder). Van 19 tot 21 mei zullen ze zich in Zandvoort meer dan ooit willen bewijzen tegenover de tenoren van de TCR Benelux!

Media TCR
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op woensdag 10 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons