van der Horst

6H Spa: Reacties na de kwalificatie

André Lotterer & Neel Jani
André Lotterer & Neel Jani
Neel Jani en André Lotterer hebben enigszins verrassend de pole gepakt voor de WEC 6 Hours of Spa. In de andere klasses vielen er geen verrassingen te noteren, Thiriet en Lynn waren de snelste in de LMP2 klasse, bij de GT's waren Davide Rigon/Sam Bird en Pedro Lamy/Paul Dalla Lana de snelsten in repectievelijk de GTE Pro en GTE Am klasse. Na de kwalificatie noteerden wij de reacties van de boven vermelde rijders.
Neel Jani
Neel Jani
Neel Jani (pole LMP1): “Het ging heel goed maar ik was zelf wel even verrast toen ik mijn snelste tijd zag, ik dacht even dat die fout doorgegeven werd. Mijn snelste ronde was bijna perfect, overal ging ik ideaal door de bochten tot aan de laatste chicane, daar verloor ik wat tijd. Maar wij staan op de pole en dat is voorlopig alles wat telt.”André Lotterer
André Lotterer
André Lotterer (pole LMP1): “Ja dat voelt goed om hier op de pole te staan, voor mij is dit belangrijk. Mijn ronde was goed maar iets langzamer dan die van Neel, dus ik kan hem enkel feliciteren voor zijn prestatie. Het grote werk is echter voor morgen, het nieuwe bandenreglement maakt het ons er niet gemakkelijker op, wij moeten onze rijstijl aanpassen maar dat geldt voor iedereen.”

Pierre Thiriet  & Alex Lynn
Pierre Thiriet & Alex Lynn
Alex Lynn (pole LMP2): “Ik had het niet gemakkelijk vooral met die rode vlag situatie vroeg in de sessie. Maar gelukkig kwam alles goed en pakken wij na Silverstone een tweede pole op rij.”

Pierre Thiriet (pole LMP2): Ik had veel last van het verkeer maar Alex had me vooraf enkele tips gegeven waardoor alles toch goed verliep. Alex kent de wagen en het circuit goed, ik heb veel van hem gelerd al dit weekend.”

Davide Rigon (pole GTE Pro): “We hadden gisteren hard gewerkt om de ideale afstelling te vinden en de wagen voelde vandaag perfect aan. Ik reed een perfecte ronde wat resulteerde in een fantastische tijd. We moeten echter geconcentreerd blijven tot morgen, want de race is het belangrijkste.”

Sam Bird
Sam Bird
Sam Bird (pole GTE Pro): Verleden jaar reed ik hier de pole en dit jaar opnieuw, verleden jaar wonnen we daarna onze klasse dus ik hoop dat we ook die prestatie kunnen herhalen. Lukt dat niet dan kan ik Davide de schuld geven want hij neemt de start. Serieus nu, de wagen die ik vandaag voorgeschoteld kreeg is de beste Ferrari die ik ooit mocht besturen. In mijn eerste ronde maakte ik nog een foutje maar daarna ging alles goed.”

Pedro Lamy & Paul Dalla Lana
Pedro Lamy & Paul Dalla Lana
Pedro Lamy (pole GTE Am): “De baan voelde helemaal anders aan dan tijdens de vrije sessies, dat vroeg wat aanpassing maar uiteindelijk pak ik mijn vijftiende pole in het WEC.”

Paul Dalla Lana (pole GTE Am): “Het zal nog spannend worden tijdens de race want we moesten vandaag nog een extra set nieuwe banden gebruiken en met de limiet op bandensets die nu geldt zal het morgen uitkijken worden hoe wij met de banden moeten omgaan.”

Foto's: Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op vrijdag 5 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons