van der Horst

6H Spa: Alle nuttige info op een rijtje

Fernando Alonso
Fernando Alonso
Dit weekend wordt het Super Season van het FIA WEC-kampioenschap op gang geschoten op onze eigenste omloop in Spa-Francorchamps. Waar die eer de afgelopen jaren voor Silverstone was weggelegd, krijgen we dus in eigen land als eerste de bolides anno 2018 te zien. De wedstrijd wordt traditiegetrouw al op zaterdag verreden met start om 13u30. Donderdag en vrijdag vinden de vrije trainingen en kwalificaties plaats.
Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 Hybrid
Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 Hybrid
Het bijprogramma bestaat uit twee wedstrijden omtrent de Porsche Carrera Cup France & de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, eentje op vrijdagnamiddag en eentje op zaterdagochtend. De weersvoorspellingen zien er ook rooskleurig uit met zo goed als geen neerslagkans, een unicum bijna daar de regio rond Spa-Francorchamps ook wel 'de natste plek van België' wordt genoemd. Pas wel op, want 's ochtends vroeg kan het nog redelijk fris zijn. Traditioneel lokt de wedstrijd in Spa heel wat publiek en het goede weer en de komst van Fernando Alonso zullen zeker voor een extra boost zorgen. De lokale politie wil tot slot ook een graantje meepikken, zij hebben alvast een tijdelijke flitspaal klaarstaan bij het binnenrijden van het dorp ter hoogte van Le Roannay. De maximumsnelheid in de bebouwde kom is in Wallonië, net als in Vlaanderen overigens, vastgelegd op 50 km/u.

Update: De organisatie bevestigde Autosport.be dat de politie de flitspaal terug heeft verwijderd.

--- Timing FIA WEC 6 Hours of Spa 2018 (PDF) ---
--- Deelnemerslijst FIA WEC 6 Hours of Spa 2018 (PDF) ---

Foto's: Racing International Photography & Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op woensdag 2 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons