van der Horst

6H Spa: Nabeschouwing van Didier Van Dalen

In het voorprogramma van het WK Uithouding, startte Didier Van Dalen dit weekend aan zijn seizoen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en dat op het circuit van Spa-Francorchamps. Aan het stuur van zijn Porsche GT3 991 Cup GEN II, maakte de rijder van Kronos Porsche Centre heel het weekend progressie om de tweede race op een mooie zesde plaats af te sluiten.
“Voilà, een mooie afsluiter van het weekend voor het hele team!”, glundert Didier, wiens 911 GT3 Cup in de ateliers van de concessie van Porsche wordt klaargestoomd. “Heel de meeting lang, hebben we hard gewerkt, veel geleerd, vooral op het vlak van de afstelling. Zelfs tijdens de tweede race hebben we nog zaken anders aangepakt en iedere keuze bleek lonend. Het team en ik zitten nog echt in een leerfase, een positieve leercurve en dat tegen de echte specialisten van de Porsche Cup. We zitten echter niet meer ver van de betere rijders en dat laat het beste voor het vervolg van het seizoen verhopen. Bovendien is de ambiance in het team zeer goed. De samenwerking tussen de mecaniciens van de concessie, Joël en Julien, en de mensen van Delahaye Racing, Pierre en Maxime, werkt enorm goed.” 

Didier was toe aan amper zijn derde afspraak in deze prestigieuze merkencup en deed het tijdens de kwalificaties meteen behoorlijk, met een 9de en 7de tijd in het klassement van de Benelux Cup, goed voor een 13de plaats algemeen, op 35 wagens voor de start van de tweede race. “De eerste race viel tegen”, aldus de rijder. “We hadden de afstellingen aangepast en de achterkant werd wat speels… Ik was dan nog even te optimistisch aan de Combes en raakte in de grindbak. Dat maakt deel van het leerproces uit. Ik heb drie wagens kunnen inhalen, mooie inhaalmanoeuvres ook en dat onthoud ik van deze eerste race.” 

Didier was dan ook erg geconcentreerd voor de tweede race van 30 minuten en werd knap zesde. “De race werd gedurende 20 minuten geneutraliseerd en dat maakte dat er niet veel meer inzat om op te schuiven. Er waren meerdere incidenten bij de start en ik kon net uit het geharrewar van de aanvangsfase blijven”, legt de rijders van de Porsche met startnummer #991, in de kleuren van de bekende psychedelische Porsche 917 (24 Uur Le Mans 1970) uit. “Ne de herstart was ik zevende en met nog drie ronden te gaan, restte er dus zoals gezegd weinig tijd. Ik kon gelukkig nog één plaats goedmaken.” 

Heel het weekend lang werden Didier en Pierre Piron, die tweemaal op het podium van de B klasse stond met een derde en een tweede plaats, gesteund door 75 klanten en vrienden van Kronos Porsche Centre. “Schitterend gewoon, om hen de autosport van binnenuit te laten ontdekken”, vertelde Thierry Van Dalen, CEO van de concessie. “Met bovendien de eerste race van het FIA WEC op het mooiste circuit van de wereld, waren alle ingrediënten er voor een meer dan geslaagd weekend.” 

Het hele team van Kronos Porsche Centre sluit de opener van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux met de glimlach af… Het vervolg van de competitie is voorzien voor de zeer druk bijgewoonde Jumbo Racing Days by Max Verstappen, van 19 tot 21 mei op Circuit Zandvoort.

Didier Van Dalen Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op maandag 7 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons