van der Horst

6H Spa: Voorbeschouwing van Kronos Porsche Centre & Didier Van Dalen

Didier Van Dalen neemt dit jaar deel aan de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Met de goede raad van wereldkampioen Timo Bernhard kon de rijder van het Kronos Porsche Centre deze ochtend zijn eerste rondjes met de nieuwe Porsche 991 Cup GEN II afwerken. Het doel: zijn eerste meeting van het seizoen voorbereiden, een raceweekend dat op 4 en 5 mei in Spa-Francorchamps zal worden afgewerkt.
  • Circuit Zolder DTM
Dit keer is het echt zover! Donderdag heeft Didier Van Dalen zijn sportieve seizoen 2018 ingezet. Of toch bijna… Want voor de eerste echte wedstrijd is het nog wachten tot de races die op 4 en 5 mei in het voorprogramma van het WK endurance worden georganiseerd. Deze ochtend kon Didier ter gelegenheid van de officiële Test Day van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux voor het eerst kennis maken met de nieuwe Porsche 991 Cup GEN II, de beste

wagen die ooit door het merk uit Stuttgart voor zijn monomerkencups werd ontwikkeld. “Een fantastische bolide”, stelt Didier enthousiast. “Deze nieuwe Cup heeft een vierlitermotor, waardoor het vermogen stijgt naar 485 pk. Het gewicht blijft evenwel ongewijzigd, op 1.200 kg. Ook op aërodynamische vlak valt er een mooie evolutie te noteren, waardoor de bochtensnelheid duidelijk hoger komt te liggen. Het is een auto die wat leertijd zal vergen om het volledige potentieel te kunnen benutten. Ook de ideale afstelling zoeken zal wat studiewerk vereisen. Dankzij de vriendschap die mijn peter Marc in Timo verenigt, had ik vandaag de buitenkans om van de goede raad van Timo Bernhard te kunnen genieten. De hulp van een fabrieksrijder van Porsche Motorsport, bovendien twee keer wereldkampioen endurance en dubbele winnaar van de 24 Uur van Le Mans, is heel waardevol om mijn leerproces te versnellen.”

Een project voor heel het Kronos Porsche Centre 

De 991 Cup GEN II – die om de 70ste verjaardag van Porsche te vieren in hetzelfde psychedelische kleedje als de beroemde Porsche 917 van de 24 Uur van Le Mans 1970 werd gezet – is bij het Kronos Porsche Centre volledig ‘in huis’ onder handen genomen. “We stelden vast dat een autosportproject als dit ons volledige team bijzonder motiveert”, stelt Thierry Van Dalen, afgevaardigd bestuurder van het bedrijf dat onlangs de Trends Gazellen Trofee voor Grote Bedrijven voor de provincie Namen in ontvangst mocht nemen. “Onze chef-mecanicien en zijn team hebben de bolide die door de marketingverantwoordelijke van het Kronos Porsche Centre wordt bestuurd danig in de watten gelegd. Dit is echt een project voor het hele bedrijf, waardoor we niet alleen ons imago in de verf kunnen zetten, maar ons personeel ook een doorgedreven opleiding kunnen aanbieden. Niets is veeleisender dan een sportieve uitdaging! Dit streven naar perfectie, de zorg voor het detail, sinds jaar en dag aanwezig in het DNA van Kronos, komt ook onze klanten ten goede.”
Tijdens de raceweekends wordt de Porsche #991 ondergebracht in dezelfde structuur als die van Pierre Piron, een habitué van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux die eveneens de kleuren van het Kronos Porsche Centre verdedigt. 

Didier Van Dalen keert terug naar de sprint

Hoewel Didier Van Dalen in 2016 en 2017 al twee wedstrijden van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in Spa-Francorchamps heeft afgewerkt, is het de eerste keer dat hij een volledig seizoen van deze prestigieuze monomerkencup aansnijdt. “Na vorig jaar te hebben deelgenomen aan het Belcar Endurance Championship keer ik dit seizoen terug naar de sprintraces, met twee wedstrijden van 30 minuten per weekend”, stelt de 26-jarige jongeman. “Voor een rijder is dat hoogstwaarschijnlijk wat intenser, want je moet van bij de start alles geven. In vergelijking met wat ik voorheen deed is dit een trapje hoger, dat besef ik terdege. Tijdens mijn twee one-off wedstrijden van de afgelopen jaren kon ik al vaststellen dat het niveau heel hoog ligt, al wist ik me aardig uit de slag te trekken. Ik wil zo snel mogelijk zo veel mogelijk leren, en hoop beetje bij beetje in de buurt van een podiumplaats te kunnen komen. Na deze eerste testritten kan ik haast niet wachten om via dit mooie project de kleuren van het Kronos Porsche Centre te verdedigen. Afspraak in Spa-Francorchamps, op 4 en 5 mei!”

Kalender 2018

3-5 mei                                      FIA WEC – Spa
19-21 mei                                  Jumbo Racing days by Max Verstappen – Zandvoort
9-10 juni                                     Porsche Racing days – Zandvoort
26-28 juli                                    Total 24 Hours of Spa – Spa-Francorchamps
15-16 september                        FIA Truck Grand Prix – Zolder 
13-14 oktober                             GT4 Series - Le Castellet

Didier Van Dalen PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op donderdag 19 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons