van der Horst

6H Spa : 31 wagens op de deelnemerslijst

2019 FIA WEC 6 Hours of Spa
2019 FIA WEC 6 Hours of Spa
Van 13 tot en met 15 augustus zakt het World Endurance Championship af naar het circuit van Spa-Francorchamps voor de Total 6 Hours of Spa, de tweede race van het WEC dit jaar, na Austin. De deelnemerslijst voor de race omvat voorlopig 31 wagens. Echter, ten gevolge de maatregelen tegen het coronavirus, wordt er dit jaar geen publiek toegelaten.
  • Hamofa Performance
In een eerder artikel legden we al de nadruk op het feit dat er slechts vier LM P1-bolides aan de start verschijnen na het forfait van één van de Rebellion’s en de twee Ginetta’s, een gevolg van de coronacrisis. Gelukkig is de impact van de crisis minder voelbaar in de andere klassen. Zo telt de LM P2-klasse tien deelnemers, terwijl het aantal wagens bij de GTE-Pro op zes blijft met twee Porsches, twee Ferrari’s en twee Aston Martins. De best bezette klasse is GTE-Am waar zich 11 wagens inschreven. De Belgische inbreng blijft voorlopig beperkt tot de deelname van Maxime Martin aan het stuur van de Aston Martin Vantage GTE #87.

Foto: Racing International Photography
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op woensdag 22 juli 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons