van der Horst

6H Spa: 34 wagens voor Ardense klassieker

Start FIA WEC 6 Hours of Spa 2015
Start FIA WEC 6 Hours of Spa 2015
Ook in het vijfde jaar van het FIA WEC mag de 6 Hours of Spa niet op de kalender ontbreken. Over een kleine week begint de actie al, met op donderdag 5 mei de vrije trainingen, gevolgd door de kwalificaties op vrijdag en de wedstrijd op zaterdag. Liefst 34 wagens zullen aan de start staan, verdeeld over vier klasses. In LMP1 zetten zowel Audi, Porsche als Toyota twee wagens in, aangevuld met twee Rebellion's en de ByKolles die dan de zogenaamde privéteams in LMP1 vormen.
Mark Webber
Mark Webber
Bij Audi wordt het uitkijken naar André Lotterer, een Duitser maar wel eentje die erg dicht bij het circuit woont en er als kleine jongen al naar de races kwam kijken. Al zorgt ook de aanwezigheid van Mark Webber bij Porsche voor heel wat beroering bij de fans, dat mochten we al merken tijdens de openingsmanche in Silverstone toen er een wel erg lange rij mensen tijdens de pitwalk stond aan te schuiven voor een handtekening.

G-Drive Racing - Gibson 015S
G-Drive Racing - Gibson 015S
De drukst bezette klasse is LMP2, met liefst 12 wagens. Belangrijkste toevoeging daar is de G-Drive Racing wagen van onder meer onze Noorderbuur Giedo van der Garde, die in Silverstone nog deelnamen aan de ELMS-manche, maar nu dus in het WEC aan de start staat om de 24 Uren van Le Mans optimaal te kunnen voorbereiden. Van der Garde, die we begin deze week nog konden interviewen, wordt bijgestaan door Simon Dolan en GP3-piloot Jake Dennis.

Ford GT
Ford GT
In GTE-Pro is de grote blikvanger uiteraard de nieuwe Ford GT, die in Silverstone nog niet opgewassen bleek tegen de Ferrari's 488 van AF Corse. Achter de schermen wordt er echter veel testwerk verricht en het is maar een kwestie van tijd eer de Amerikanen zich naar het hoogste schavot zullen vechten. De GTE-Pro klasse wordt verder aangevuld door twee Aston Martin's en één Porsche. Het exemplaar van Dempsey-Proton Racing moet het echter stellen zonder Patrick Dempsey himself.

Porsche 911 RSR
Porsche 911 RSR
Ook in de GTE-Am klasse is Proton Racing aanwezig met een Porsche, aangevuld door nog twee exemplaren van Gulf Racing en KCMG. Zij nemen het op tegen een Corvette C7R, een Aston Martin, en de winnaar van de seizoensopener in Silverstone, de AF Corse Ferrari 458 Italia.--- Deelnemerslijst WEC 6 Hours of Spa-Francorchamps 2016 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 29 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons