van der Horst

6H Spa: 35 wagens ingeschreven

324ba5b1b2d7937575541dd9d1f1e01774ed5294.jpg
Na de dubbel van Audi afgelopen weekend op het circuit van Silverstone trekt de WEC karavaan richting Spa-Francorchamps waar op zaterdag 4 mei de tweede manche van het kampioenschap zal betwist worden. De 6 Hours of Spa worden gezien als een laatste generale repetitie voor de 24 uren van Le Mans die een maand later plaats vindt. Het deelnemersveld zal daardoor nog wat aangedikt worden tegenover de startgrid op Silverstone en telt voorlopig 35 wagens ingezet door 20 verschillende teams.
  • Skylimit Events
Het is vooral uitkijken naar Toyota dat in België voor het eerst zal aantreden met de 2013 versie van de TS030 welke in handen zal komen van Wurz, Lapierre en Nakajima. De wagen #8 van Davidson, Buemi en Sarrazin zal daartegen nog steeds in de 2012 specificatie staan. Audi zet ter voorbereiding van Le Mans een derde R18 e-tron in die bestuurd zal worden door het trio Gene/di Grassi/Jarvis. In de LMP1 klasse bij de privé teams zet Rebellion andermaal zijn beide Lola’s in met als enige concurrent de Strakka HPD.

Naast de 8 wagens in de LMP1 telt de LMP2 klasse 11 deelnemers en is daarmee ook nu weer de best vertegenwoordigde categorie. Naast de deelnemers die ook al op Silverstone present tekenden zal het Gulf Racing Middle East team zijn debuut maken dit jaar met één Lola-Nissan voor Frederic Fatien, Fabien Giroix en Keiko Ihara. In deze klasse vinden wij natuurlijk onze enige vertegenwoordiger terug, Bertrand Baguette zal er opnieuw het stuur delen van de OAK-Morgan #35 met Martin Plowman en Ricardo Gonzalez.

Ook de LMGTE Pro klasse telt een deelnemer meer dan in Groot Brittannië daar Aston Martin een derde exemplaar van de Vantage meebrengt. De rijdersbezetting wordt ook wat door elkaar gegooid en Senna zal nu post vatten naast Makowiecki en Bell terwijl Peter Dumbreck de Braziliaan zijn plaats zal innemen op de #97. De additionele derde wagen komt in handen van  Paul Dalla Lana, Pedro Lamy en Richie Stanaway. Porsche AG Team Manthey en AF Corse Ferrari brengen beiden twee wagens aan de start met identieke bemanningen als bij de eerste race.     

Ook in de LMGTE Am klasse is er een extra wagen tegenover Silverstone nu AF Corse een tweede Ferrari 458 Italia inzet voor Mallegol/Bachelier/Blank. hierdoor telt de klasse negen inschrijvingen waarbij de acht overige deelnemers onveranderd blijven tegenover de eerste race. Vier Ferrari’s nemen het nu op tegen twee Porsche’s, twee Qston Martin’s en de Larbre Corvette.   

Foto: FIA WEC  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons