van der Horst

6H Spa: 35 wagens op voorlopige startlijst

Start 2018 FIA WEC 6 Hours of Spa
Start 2018 FIA WEC 6 Hours of Spa
Vandaag werd er een voorlopige startlijst voor de 6 Hours of Spa vrijgegeven met daarop 36 deelnemers. Naast de 35 vaste inschrijvingen komt net als vorig jaar G-Drive Racing zich in de Ardennen meten met zijn tegenhangers van het WEC. Zowel in de LMP1 als in de LMP2 klasse noteren we 8 deelnemers. De GTE-Pro klasse is de best bezette met 10 wagens daar waar de GTE-Am klasse het moet doen met negen inschrijvingen.
Geen verrassingen in de LMP1 klasse waar de Enso CLM P1/01 van ByKolles Racing Team zijn terugkeer maakt nadat het team de 1000 Miles of Sebring aan zich liet voorbijgaan. Toyota, Rebellion Racing en SMP Racing komen met twee wagens terwijl DragonSpeed het houdt op een BR1.

G-Drive Racing - Oreca 07
G-Drive Racing - Oreca 07
In de LMP2 klasse krijgen TDS Racing, DragonSpeed, Signatech Alpine, Larbre Compétition, Jackie Chan Racing (2 wagens) en Racing Team Nederland het gezelschap van G-Drive Racing. Het Russische team komt normaal uit in de ELMS, maar komt zich in Spa net als vorig seizoen voorbereiden op de 24 Heures du Mans. Met als rijders Roman Rusinov, Jean-Eric Vergne en Job van Uitert behoort G-Drive Racing zeker tot de favorieten voor de klassezege.

Geen nieuwigheden in de GTE-Pro klasse waar we ons kunnen opmaken voor een strijd tussen Porsche, BMW, Aston Martin, Ford en Ferrari die allen kunnen rekenen op twee wagens. Een wagen minder in de GTE-Am klasse waar vier Porsches het opnemen tegen drie Ferrari’s en twee Aston Martin’s. Het is niet uitgesloten dat tegen begin mei er nog meer gastwagens zich hebben aangemeld op de startlijst.

--- VOORLOPIGE DEELNEMERSLIJST 6H SPA 2019 ---

Foto's: Georges De Coster & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op woensdag 20 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons