van der Horst

6H Spa: 37 inschrijvingen voor de Belgische manche van het WEC

TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps 2022
TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps 2022
Binnen iets meer dan een maand (7 mei), vindt op het circuit van Spa-Francorchamps de tweede manche van het World Endurance Championship plaats. Op de deelnemerslijst prijken zevenendertig wagens waaronder de vier bolides die uitkomen in de Hypercar klasse.
Weinig verschil met de deelnemerslijst voor de 1000 Miles Sebring is er. Er staan in de topklasse weer slechts vier wagens aan de start met naast de twee Toyota’s, de Glickenhaus en de Alpine, die trouwens de race in Sebring won.

Jan Heylen
Jan Heylen
De LMP2 klasse telt 15 deelnemers met daarbij de twee wagens ingezet door Team WRT. Noteren we tevens het debuut van Sébastien Bourdais bij Vector Sport. In GTE Pro krijgen we opnieuw een strijd tussen de twee Porsche’s, de twee Ferrari’s en de Corvette. Dertien wagens telt de GTE Am klasse waarin ook de enige twee Belgische rijders uitkomen. Jan Heylen debuteert op de Dempsey-Proton Racing Porsche 911 RSR-19 #88 en Sarah Bovy neemt opnieuw plaats achter het stuur van de Iron Dames Ferrari 488 GTE.

Foto: TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps & Porsche AGDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op vrijdag 25 maart 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons