van der Horst

6H Spa: 37 wagens aan de start

Start 2017 WEC 6 Hours of Spa
Start 2017 WEC 6 Hours of Spa
De deelnemerslijst voor de FIA WEC 6 Hours of Spa-Francorchamps werd vandaag bekendgemaakt. De opener van het 'Super Season' mag maar liefst 37 wagens ontvangen, eentje meer dus dan de 36 bolides die staan ingeschreven voor het volledige seizoen. G-Drive Racing voegt namelijk een Oreca 07 Gibson toe aan de LMP2-klasse. Geen overbodige luxe trouwens, aangezien de tweede prototypeklasse numeriek gezien de zwakste van het veld is. Deze achtste LMP2 wordt de sporen gegeven door Formule E puntenleider Jean-Eric Vergne, geldschieter Roman Rusinov en nog een aan te wijzen rijder.
  • Circuit Zolder DTM
Maxime Martin
Maxime Martin
Verder maakt de deelnemerslijst ons ook wat wijzer wat betreft de rijdersbezttingen. Zo werden Egor Orudzhev en Matevos Isaakyan bevestigd naast Stephane Sarrazin in de SMP Racing BR1 AER #17. Nathanael Berthon is de derde rijder op de DragonSpeed Oreca 07 Gibson #32 naast Roberto Gonzalez en Pastor Maldanado. In de GTE-Pro klasse valt op dat Porsche en Ferrari geen derde rijder meebrengen naar Spa, terwijl Ford, BMW en Aston Martin wel een beroep doen op hun volledige rijdersbezettingen ter voorbereiding op de 24 uren van Le Mans. Met Maxime Martin (Aston Martin #97) verschijnt er slechts een Belg aan de start. Grote blikvanger is Fernando Alonso, die in Spa zijn WEC-debuut maakt.

--- DEELNEMERSLIJST FIA WEC 6 HOURS OF SPA-FRANCORCHAMPS (PDF) ---

Foto's: Ronald Janssens & Aston MartinSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op maandag 26 maart 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons