van der Horst

6H Spa: 37 wagens op de voorlopige inschrijvingslijst

2020 FIA WEC 6H Spa
2020 FIA WEC 6H Spa
De 6 Uur van Spa vormen dit jaar de openingsmanche van het WEC-seizoen en op de eerste en alsnog voorlopige inschrijvingslijst, die vrijdag werd vrij gegeven, prijken 37 wagens. De LMH-klasse, die vanaf dit jaar de LMP1-klasse vervangt, telt vijf deelnemers met de twee Toyota’s GR010, twee Glickenhaus’ 007 LMH en de Alpine A480. Hoewel, het is nog niet zeker of de Scuderia Glickenhaus zijn wagens tijdig gereed krijgt om deel te nemen aan de wedstrijd op Spa-Francorchamps.
Team WRT - Oreca 07 LMP2
Team WRT - Oreca 07 LMP2
In de LMP2-klasse komen er veertien bolides aan de start waaronder het Belgische Team WRT dat een ORECA 07 inzet voor Robin Frijns, Ferdinand Habsburg en Charles Milesi. Slechts één Ligier zorgt voor afwisseling in een lijst die verder enkel chassis van het Franse ORECA telt. Onder die 14 wagens zien we naast de vaste deelnemers aan het WEC ook twee Aurus’ 01 van G-Drive Racing, die Le Mans komen voor bereiden, alsook een bolide voor het Amerikaanse PR1 Motorsports.

Corvette Racing - Chevrolet Corvette C8.R
Corvette Racing - Chevrolet Corvette C8.R
De LMGTE Pro-klasse beperkt zich dit jaar tot een duel tussen twee Ferrari 488 GTE van AF Corse en de twee officiële Porsches 911 RSR. Maar in Spa krijgen zij het gezelschap van een Corvette C8.R van Corvette Racing met Antonio Garcia en Oliver Gavin aan het stuur. Met 13 deelnemers telt de LMGTE Am-klasse bijna evenveel wagens als de LMP2-klasse. Hier zien we vijf Porsches het opnemen tegenover vijf Ferrari’s terwijl Aston Martin na het stopzetten van het officiële fabrieksprogramma nog drie wagens telt in de Am klasse.

Tegelijkertijd met de bekendmaking van de inschrijvingslijst werd ook het nevenprogramma bevestigd. Dat bestaat uit de Belgische en Duitse Porsche Carrera Cup, die ieder twee races afwerken en het Spaanse Formule 4 kampioenschap dat drie wedstrijden afwerkt.

Foto's: Geert Franquet, Team WRT en IMSA
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op vrijdag 19 maart 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons