van der Horst

6H Spa: 38 wagens aan de start waaronder niet minder dan 13 Hypercars

Hertz Team JOTA - Porsche 963
Hertz Team JOTA - Porsche 963
De FIA heeft de deelnemerslijst voor de 6 Hours of Spa vrijgegeven en die telt 38 wagens waaronder niet minder dan 13 Hypercars. Vergeleken met de 1000 Miles of Sebring zien we voor het eerst de Porsche 963 van Hertz Team Jota, maar Cadillac Racing zet bovendien een tweede wagen in.
Cadillac Racing - Cadillac V-Series.R
Cadillac Racing - Cadillac V-Series.R
Dertien Hypercars staan er op de inschrijvingslijst voor de 6 Hours of Spa, waaronder natuurlijk beide Toyota’s GR010 Hybrid, de twee Porsche’s 963 van Porsche Penske Motorsport, de twee Peugeot’s 9X8 alsook de twee Ferrari’s 499P. Ook de Vanwall Vandervell 680 en de Glickenhaus 007 tekenen weer present. Maar daarnaast zet Cadillac Racing een tweede Cadillac V-Series.R in en komt de Porsche 963 van het Hertz Team Jota voor het eerst aan de start. Uitkijken wordt het naar de prestaties van de Porsche 963 met het nummer 6, waarop Laurens Vanthoor uitkomt samen met Kévin Estre en André Lotterer.

Iron Dames - Porsche 911 RSR-19
Iron Dames - Porsche 911 RSR-19
De LMP2 klasse telt 11 deelnemers waaronder de beide Oreca’s 07 van Team WRT die bestuurd worden door Gelael/Habsburg/Frijns en Andrade/Kubica/Delétraz. Maar de concurrentie is niet min met gelijkaardige wagens voor Prema Racing, United Autosports, Alpine Elf Team en Jota. Met 14 wagens is de LMGTE Am klasse de best bezette. Naast één Corvette nemen drie Aston Martin’s en vier Ferrari’s het op tegen zes Porsche’s, Bij de rijders in die klasse vinden we Sarah Bovy op de Porsche van Iron Dames, Alessio Picariello op de Porsche van Iron Lynx en Ulysse De Pauw op een Ferrari van AF Corse.

Foto's: FIA WEC
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op woensdag 29 maart 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons