van der Horst

6H Spa: Rovera wint eerste tumultueuze Porsche Cup race - Van Parijs beste Belg

Race 1 Porsche Carrera Cup France & Benelux
Race 1 Porsche Carrera Cup France & Benelux
Slechts tien ronden werden er afgelegd bij de eerste wedstrijd voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en Porsche Carrera Cup France. Tweemaal moest de race onderbroken worden met een safety car procedure voor het verwijderen van in de zandbak gestrande wagens. De zege ging uiteindelijk naar Alessio Rovera (Tsunami RT), hij ging Julien Andlauer (Team Martinet by Almeras) en Ayhancan Guven (Attempto Racing) vooraf. Glenn Van Parijs was de beste Belg op de vierde plaats algemeen - tweede in de Benelux-rangschikking na Guven (die beide kampioenschappen combineert). Roger Grouwels won de B-klasse van de Benelux-ranking.
Guven voor Van Parijs en Van Splunteren
Guven voor Van Parijs en Van Splunteren
Alessio Rovera, die van op de derde plaats van start ging, nam al bij de aanvang van de race de leiding voor Guven en Andlauer, maar na slechts een ronde werd de race al geneutraliseerd met een safety car procedure nadat twee wagens hun rit in de zandbak hadden beëindigd. Rovera stond zijn plaats niet meer af, maar achter de Italiaan verloor Guven een positie aan Andlauer. Deze drie rijders leken te kunnen wegrijden van de rest van het veld waar Glenn Van Parijs (Belgium Racing) onbedreigd op de vierde positie vertoefde.

Glenn Van Parijs - Belgium Racing
Glenn Van Parijs - Belgium Racing
Maar een tweede safety car procedure nadat Didier Van Dalen (Kronos Porsche Centre) in de zandbak was beland, bracht het ganse veld weer bij elkaar. In de resterende tijd dat er nog geracet werd wijzigden de posities niet. Rovera won voor Andlauer en Guven, terwijl Van Parijs mooi vierde werd. Max Van Splunteren (GP Elite) hield Dylan Derdaele (Belgium Racing) achter zich en werd vijfde. Xavier Maassen (DVB Racing) finishte als achtste achter de Fransman Jean-Baptiste Simmenauer (Team 85 Bourgoin Racing). Naast neutralisaties, deelde de wedstrijdleiding ook straffen uit voor het niet-respecteren van de limieten van de piste.

Foto's: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op vrijdag 4 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons