van der Horst

6H Spa: alle wagens present, maar niet alle piloten

Podium FIA WEC 6 Hours of Imola 2024
Podium FIA WEC 6 Hours of Imola 2024
De voorlopige deelnemerslijst voor de Totalenergies 6 Hours of Spa is bekend gemaakt. Zoals verwacht zijn er qua aantal wagens geen wijzigingen ten opzichte van de vorige race, er zullen 37 bolides present tekenen. Aan pilotenzijde zijn er wel wat veranderingen, waarbij er vier bolides met maar twee namen aan de start verschijnen in plaats van de gebruikelijke drie. Hierdoor wordt het aantal landgenoten herleid van zes naar vijf.
Kévin Estre - Laurens Vanthoor - André Lotterer
Kévin Estre - Laurens Vanthoor - André Lotterer
Door de overlapping met de Formule E wedstrijd in Berlijn, besloot men bij Peugeot Totalenergies om de rijdersbezetting op beide wagens te herleiden naar een duo, hetzelfde geldt voor de Hertz Team Jota #12. Stoffel Vandoorne, Jean-Éric Vergne en Norman Nato zullen immers allemaal actief zijn op het Tempelhof Circuit in Berlijn. Het laatste team dat ook met twee piloten aan de start komt is Cadillac, al deden zij dit ook al in Imola. Wel wordt bij Alpine Ferdinand Habsburg terug verwacht na zijn afwezigheid in Italië. Voor Laurens Vanthoor zal dit een leuke intrede worden op eigen bodem, gezien hij samen met Kévin Estre en André Lotterer het kampioenschap leidt. Dat terwijl aan de andere kant zijn broer Dries Vanthoor nog niet veel geluk kende in de eerste twee manches.

Team WRT - BMW M4 LMGT3
Team WRT - BMW M4 LMGT3
In LMGT3 zijn er maar twee wijzigingen, die u ook in onze nieuwssprokkels al kon lezen. Ritomo Miyata vervangt Kelvin van der Linde bij AKKodis ASP, gezien de Zuid-Afrikaan in de plaats van Nico Müller naar Berlijn trekt, en Rahel Frey stapt in bij de Iron Dames. Maxime Martin (Team WRT), Tom Van Rompuy (TF Sport) en Sarah Bovy (Iron Dames) zijn ook zeker van de partij voor hun thuiswedstrijd, die plaatsvindt op zaterdag 11 mei.

--- Voorlopige deelnemerslijst Totalenergies 6 Hours of Spa 2024 ---

Foto's: Georges de Coster - Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op woensdag 24 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons