van der Horst

6H Spa: Alonso meteen snelste - Non-hybrids op vinkenslag

Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
Fernando Alonso heeft deze middag meteen de snelste tijd geklokt in zijn debuut voor Toyota Gazoo Racing. De Spanjaard zette halverwege de sessie een 1:58.392 op de tabellen met de Toyota TS050 Hybrid LMP1 die hij deelt met Sebastien Buemi en Kazuki Nakajima, daarmee was hij 0.237s sneller dan de zusterwagen #7. Best of the rest was de Rebellion Racing R13 #3 van Thomas Laurent, die verrassend amper 0.457s moest toegeven op de F1-ster. Ook de DragonSpeed BR1 - in high downforce configuratie - bleef knap binnen dezelfde seconde. Beide Ginetta's kwamen amper aan rijden toe en werkten enkel een outlap af.
Ford GT
Ford GT
Pastor Maldonado zette de DragonSpeed Oreca 07 bovenaan de tabellen in LMP2 en was zo'n zes tienden sneller dan de Signatech Alpine #36. Ford leidde de dans bij de GT's met een 1-2, op een goede halve seconde gevolgd door beide Porsche's. Aston Martin stelde voorlopig teleur en moest al bijna drie seconden toegeven op de snelste Ford met de nieuwe Vantage GTE. Porsche domineerde de GTE-AM klasse en zette er de vier beste chrono's neer.  De sessie verliep zonder noemenswaardig incident, al misten heel wat wagens hun rempunt aan Les Combes.

--- UITSLAG FIA WEC FP1 SPA FRANCORCHAMPS (PDF) ---

Foto's: Georges De Coster & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op donderdag 3 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons