van der Horst

6H Spa: Alonso: "Nu naar Le Mans voor een tweede zege"

Kazuki Nakajima, Sébastien Buemi & Fernando Alonso
Kazuki Nakajima, Sébastien Buemi & Fernando Alonso
Dankzij de collectieve prestatie van Toyota Gazoo Racing legde de Japanse constructeur vandaag reeds beslag op de wereldtitel bij de constructeurs. Net als vorig jaar, was het de wagen van Fernando Alonso, Kazuki Nakajima en Sébastien Buemi die met de zege in Spa aan de haal ging, al gaat de editie 2019 misschien wel de geschiedenisboeken in als één van de meest onvoorspelbare WEC-races ooit. Ook voor Toyota liep niet alles van een leien dakje, zo vertelde Fernando Alonso na afloop.
Fernando Alonso
Fernando Alonso
"Het was zeker geen eenvoudige wedstrijd", aldus Alonso. "We keken naar onszelf, maar kenden toch wel wat problemen. We moesten onder andere binnenkomen voor een splash en dash. De belangrijkste opdracht vandaag was echter het veiligstellen van de constructeurstitel. We hebben nu voldoende punten voor de wereldtitel en dat is wat telt. Nu op naar Le Mans voor hopelijk de kers op de taart!"

Teamgenoot Kazuki Nakajima tempert de euforie ietwat. "Le Mans is een race apart en we moeten in eerste instantie de finish behalen alvorens we over de wereldtitel bij de rijders kunnen praten. Het is en blijft een lange race."

Sébastien Buemi
Sébastien Buemi
Sébastien Buemi nam de start en zal zich dat nog lang herinneren. "Bij het doven van de lichten scheen de zon en toen kon ik echt doorduwen. Even later begon het evenwel te regenen en zelfs te sneeuwen. Ik besloot de pits op te zoeken, alhoewel de crew nog niet klaar stond met de banden en we zo wat tijd verloren. Liever echter dat dan een ronde te lang buiten te blijven en daarbij van de baan te gaan. Daarna kreeg ik nog problemen met de radio-verbinding met de pitlane en kon ik de instructies niet horen waardoor we ei zo na te lang op de baan bleven en haast zonder benzine vielen."

Foto's: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op zaterdag 4 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons