van der Horst

6H Spa: Alpine en Toyota aan elkaar gewaagd in FP2

Alpine A480 - Gibson
Alpine A480 - Gibson
Op deze koude maar droge vrijdagochtend werden tijdens de tweede vrije training voor het eerst tijden gerealiseerd onder de twee minuten en vier seconden. De enige niet-Toyota in de Hypercar-klasse, de Alpine van Negrao, Lapierre en Vaxivière, zette halverwege de sessie een 2:03.396 op de tabellen. De Toyota #8 (Buemi, Nakajima, Hartley) kwam daar heel nipt in de buurt met een verschil van slechts 35 duizendsten van een seconde.
  • De Swert Opticiens
Toyota GR010 Hybrid & Team WRT Oreca
Toyota GR010 Hybrid & Team WRT Oreca
De United Autosports Oreca #22 (Hanson, Scherer, Albuquerque) tikte als derde algemeen en snelste LMP2 aan, op drie tienden van een seconde. De tweede Toyota (#7 - Conway, Kobayashi, Lopez) zette pas de zevende chrono neer, vlak voor de Team WRT Oreca LMP2 #31 (Frijns, Habsburg, Milesi). Stoffel Vandoorne en co. (Jota Oreca LMP2 #28) eindigden vanochtend als veertiende, op drieënhalve seconde.

AF Corse - Ferrari 488 GTE Evo
AF Corse - Ferrari 488 GTE Evo
In GTE Pro wisselden de Ferrari's en Porsche's mekaar af bovenaan de tabellen. Calado en Pierguidi (AF Corse Ferrari #51) waren uiteindelijk twee tienden van een seconde sneller dan Lietz en Bruni (Porsche #91). De Dempsey Proton Racing Porsche #88 van ondermeer onze landgenoot Alessio Picariello realiseerde de vierde tijd in GTE Am, de besttijd was voor de andere auto van het team, de #77 (Ried, Evans, Campbell).

--- Uitslag Vrije Training 2 FIA WEC 6 Hours of Spa 2021 (PDF) ---

Foto's: Geert Franquet & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 30 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons