van der Horst

6H Spa: Alpine leidt na half wedstrijd

Start FIA WEC 6 Hours of Spa 2021
Start FIA WEC 6 Hours of Spa 2021
De 6 Uur van Spa zijn halfweg en na drie uren wedstrijd vinden we de drie wagens uit de hoogste klasse op de eerste drie plaatsen. De Alpine A480 leidt nipt voor de Toyota GR010 Hybrid #8, maar de posities wisselen bij iedere pitstop en de drie wagens bevinden zich nog in dezelfde ronde. In de LMP2-klasse leidt de United Autosports Oreca terwijl bij de GT’s de Porsche #92 tot nu toe steeds vooraan terug te vinden was.
  • MF Racing
Toyota GR010 Hybrid
Toyota GR010 Hybrid
Bij de start nam Mike Conway de leiding in de Toyota #7, na een half uur gaf de Japanse constructeur echter het bevel om teamgenoot Sébastien Buemi in de nummer 8 te laten passeren. Die wagen kreeg echter later een penalty van 30 seconden voor een fout bij het tanken waardoor de wagen terugzakte naar de derde positie achter de Toyota #7 en de Alpine. De tweede pitstop was bij Alpine 20 seconden korter dan bij de leidende Toyota, waarop de Franse wagen de koppositie overnam, zij het met slechts enkele seconden voorsprong. De tweede Toyota volgt op een halve minuut achterstand.

United Autosports USA - Oreca 07 Gibson
United Autosports USA - Oreca 07 Gibson
In de LMP2-klasse blijft de United Autosports Oreca domineren. De G-Drive Racing Aurus #26 heeft voorlopig de tweede positie in handen. De Team WRT Oreca kon aanvankelijk het tempo van de G-drive Aurus volgen maar nadat de wagen in het verkeer al twee plaatsen verloor, zocht de wagen van het Belgische team kort na het derde uur de pits op met koppelingsproblemen en viel terug naar onderaan het klassement. De twee Jota Sport Oreca’s liggen drie en vier met de #38 voor de #28.

De strijd in de GTE-klasse
De strijd in de GTE-klasse
In de GTE Pro-klasse heeft de Porsche 911 RSR #92 de leiding stevig in handen voor de twee AF Corse Ferrari’s en de Corvette. De tweede Porsche werd teruggeslagen wegens een lekke band na een contact. In GTE Am heeft de AF Corse Ferrari #83 de leiding in handen.Foto's: Georges De Coster & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op zaterdag 1 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons