van der Horst

6H Spa: Amerika boven in vrije training twee

Team Penske - Oreca 07 Gibson
Team Penske - Oreca 07 Gibson
Tijdens de tweede vrije training voor de Totalenergies 6 Hours of Spa was het weer een LMP2 die de algemene besttijd reed. Ditmaal ging die eer richting Team Penske. Felipe Nasr reed na 21 minuten richting de snelste tijd, overigens een volle seconde sneller dan de top tijd van de WRT Oreca gisteren. De Hypercars lieten deze ochtend een betere indruk na dan gisteren, waarbij Glickenhaus Racing als tweede eindigde, voor de Toyota Gazoo Racing Toyota #8.
Glickenhaus Racing - Glickenhaus 007 LMH
Glickenhaus Racing - Glickenhaus 007 LMH
Tijdens de vrije training werd er éénmaal een full course yellow ingebracht nadat de AF Corse Ferrari #21 kennis maakte met het grind aan La Source. Terwijl de rest van de vrije training zonder problemen afgehaspeld werd, kwam er op zeven minuten van het einde toch nog een rode vlag naar buiten vanwege een crash van de Northwest AMR Aston Martin. Er werd besloten om de training niet meer te hervatten. Net zoals gisteren blijft een LMP2 de kop aanvoeren, ditmaal met dank aan het team van Roger Penske. De Hypercars daarentegen kwamen wel meer aansluiten dan donderdag, waarbij Glickenhaus Racing maar op 21 duizendsten van een seconde strandde, met dank aan Olivier Pla. Brendon Hartley zorgde ervoor dat de Toyota GR010 Hybrid #8 als derde geklasseerd werd op meer dan twee tienden van de snelste chrono.

Team Project 1 - Porsche 911 RSR-19
Team Project 1 - Porsche 911 RSR-19
Bij de GT's was het weer Porsche GT Team dat de forcing aanvoerde, ditmaal dankzij Michael Christensen. Alleen kon Ferrari ditmaal wel beide Porsche wagens splitsen. Corvette Racing zit nog steeds in een leerfase. De gele bolide bleef op een seconde hangen van de beste tijd. Ook in GTE Am bleef Porsche de tabellen domineren, wederom met Team Project 1 en Matteo Cairoli. Jan Heylen was ditmaal niet diegene die snelste tijd op de Dempsey-Proton Racing Porsche #88 zette, die eer ging naar Patrick Lindsey, maar het team kwam niet verder dan een tiende plaats.

Foto's: Georges de CosterDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op vrijdag 6 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons