van der Horst

6H Spa: Andy Priaulx ontzegt Maxime Martin pole

Ford Chip Ganassi Team UK - Ford GT
Ford Chip Ganassi Team UK - Ford GT
In de strijd om de pole positie voor de LMGTE Pro was het de Ford #67 van Andy Priaulx en Harry Ticknell die als snelste uit de bus kwam. Alles leek in de maak voor Maxime Martin om op eigen bodem de pole binnen te rijven, maar Priaulx reed in de laatste minuut net snel genoeg om de eerste plaats richting Ford te duwen. Het uiteindelijke verschil van de gemiddelde tijd was slechts 67 duizendste.
  • Oeste Kart
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage AMR
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage AMR
Al van bij het begin van de sessie was het duidelijk dat de strijd om de pole tussen Aston Martin, BMW en Ford ging gaan. Zo pakten alle drie de merken wel even de koppositie, maar was het wachten tot in de laatste minuut voor alles in zijn plooi viel en de Ford Chip Ganassi Team UK #67 de pole kon pakken, voor de Aston Martin #97 van een ijzersterke Maxime Martin. Beide BMW's Team MTEK staakten als eersten hun kwalificatiesessie en moesten daardoor genoegen nemen met de tweede startrij.

TF Sport - Aston Martin Vantage
TF Sport - Aston Martin Vantage
Bij de LMGTE Am's was er in het begin van de sessie meer animo. Zo spinde de MR Racing Ferrari van Motoaki Ishikawa op de Raidillon en raakte uiteindelijk de bandenmuur. De Ferrari kon nog op eigen kracht terug de pits opzoeken, maar kwam niet meer in actie. Terwijl het bij de Pro's niet lukte, zal er bij de Am's wel een (oude) Aston Martin op pole staan. De blauwe TF Sport-bolide van Salih Yoluc, Euan Alers-Hankey en Charles Eastwood klopte als snelste af en bleef hiermee bijna acht tiende voor de Dempsey-Proton Racing Porsche van Gianluca Roda, Giorgio Roda en Matteo Cairoli. De tweede lijn wordt ingepalmd door de Porsches van Team Project 1 en de tweede Dempsey-Proton Racing, terwijl de Aston Martin #98 de top vijf vervolledigt.

--- Uitslag 6 Hours of Spa Kwalificaties LMGTE Pro & Am ---

Foto's: Thomas Smets - Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op vrijdag 3 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons