van der Horst

6H Spa: Benjamin Paque ongenaakbaar

Benjamin Paque - D'Ieteren Luxury Performance
Benjamin Paque - D'Ieteren Luxury Performance
De strijd was hevig tijdens de eerste race voor de Porsche Carrera Cup Benelux, hevig maar dan wel voor de derde plaats. Benjamin Paque (D'Ieteren Luxury Performance), vertrokken van op de pole, nam een perfecte start en reed weg van de overige deelnemers en won de race met een voorsprong van meer dan 13 seconden op Sam Jongejan (Team RaceArt).
Start race 1 Porsche Carrera Cup Benelux
Start race 1 Porsche Carrera Cup Benelux
Er viel dus niets te beginnen tegen Paque in die eerste race van de Porsche Carrera Cup Benelux. Na wat trek en duw werk in de eerste ronde wist daarna Jongejan langzaam maar zeker uit te lopen op de overige concurrenten maar Paque bedreigen kon hij niet. Jongejan was wel beste rookie. NGT Racing pakte ook de derde plaats met Robin Knutsson. Valters Zviedris (Q1 Trackracing) werd mooi vierde terwijl Kobe Pauwels (D'Ieteren Luxury Performance) de top vijf afsloot.
 
Dirk Schouten - Q1 Trackracing
Dirk Schouten - Q1 Trackracing
Pechvogel van de race was Q1 Trackracing piloot Dirk Schouten, die al in de eerste ronde in de Busstop chicane een tik kreeg en achterste voren ging. Schouten zette dan een forse inhaalrace in die hem nog naar de tiende plaats bracht voor teamgenoot Niels Langeveld. De zege in Pro-Am was voor de Fin Jani Käkelä (39 Racing). SpeedLover rijder Maxime Bertho haalde het einde van de race niet.

Foto's: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche Carrera Cup Benelux op vrijdag 10 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons