van der Horst

6H Spa: De winnaars aan het woord

Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 HYBRID
Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 HYBRID
Na de race mochten de winnaars uit iedere klasse de pers te woord staan, niet op de gebruikelijke persconferentie die wegens de coronamaatregelen werd afgeschaft, maar via de intercom van de perszaal. Al bleven de rijders onzichtbaar toch noteerde Autosport.be hun reacties.
  • STX Motorhomes
Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 HYBRID
Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 HYBRID
Mike Conway - Toyota TS050 Hybrid #7 (winnaar algemeen – eerste in LM P1): “Het team presteerde fantastisch en bezorgde mij een eerste zege op Spa, waarvoor ik hen moet bedanken. De wisselende weersomstandigheden maakten het ons niet gemakkelijk maar Spa is nu eenmaal Spa en dat hoort er blijkbaar bij.Ik had niet verwacht dat Toyota hier ging winnen, de succeshandicap trof onze bolides zo hard dat na de kwalificaties de zege niet meer kon ontsnappen aan de Rebellion, maar de regen besliste anders.”

Kamui Kobayashi - Toyota TS050 Hybrid #7 (winnaar algemeen – eerste in LM P1): “Rijden in de regen was uiterst moeilijk, door de spray achter de wagens zag ik niets meer. De wagen op de piste houden was dus de boodschap. Gelukkig verliep alles goed en leverde het team prima werk zodat wij de dag mooi afsloten.”

Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 HYBRID
Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 HYBRID
José-Maria Lopez - Toyota TS050 Hybrid #7 (winnaar algemeen – eerste in LM P1): “Het is een moeilijk seizoen, door de steeds wisselend succeshandicap moeten wij op ieder circuit de wagen opnieuw uitbalanceren. Hier winnen in die omstandigheden leek onmogelijk maar het weer kwam ons te hulp, zonder die regen hadden we nooit de Rebellion kunnen verslaan. De bandenkeuze was bepalend in deze condities, wij hadden op voorhand onze keuze bepaald en die bleek goed te werken. Nu staat Le Mans voor de deur, de belangrijkste race van het jaar. Ik zal het publiek missen maar eens in de wagen wordt het werken zoals bij iedere andere race.”

Porsche GT Team - Porsche 911 RSR GTE
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR GTE
Michael Christensen - Porsche 911 RSR #92 (Winnaar GTE Pro): “De wisselende weersomstandigheden maakten het moeilijk om de juiste strategie te bepalen. Bij mijn eerste stint besloten we om zo lang mogelijk door te gaan op de regenbanden om alzo wat voorsprong te nemen op de concurrentie. Dat lukte en daarna hadden we voldoende snelheid om die voorsprong ook vast te houden.”

Porsche GT Team - Porsche 911 RSR GTE
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR GTE
Kevin Estre - Porsche 911 RSR #92 (Winnaar GTE Pro): “We moesten op het einde van de race nog een korte tankstop uitvoeren en we besloten om die uit te voeren tijdens de safety car procedure alhoewel die vroeger dan vroeger viel dan eerst gepland. Toch bleek het de juiste keuze, we wonnen tijd op de concurrentie die later tankte en we behielden de leiding tot de finish ook al kwamen de Aston Martins op het einde nog opzetten en moesten wij zuinig omspringen met de ons nog resterende brandstof.”

United Autosports - Oreca 07
United Autosports - Oreca 07
Filipe Albuquerque - United Autosports Oreca 07 #22 (Winnaar LM P2): “De zege hier vorige week in de 4 Hours of Spa schonk ons het vertrouwen dat we ook nu om de zege konden strijden. Het werd een moeilijke race met de wisselende weersomstandigheden. Geen fouten maken en de wagen op de baan houden terwijl we de concurrentie onder druk zetten, dat was onze tactiek en die heeft gewerkt.”

Philip Hanson - United Autosports Oreca 07 #22 (Winnaar LM P2): “Blijf uit de problemen, dat was het moto voor ons succes, een fout is snel gemaakt, zie maar wat er met de Alpine gebeurd is. Maar iedereen heeft perfect werk afgeleverd en we werkten samen als een echt team met het gekende resultaat als gevolg.”

Foto's: Geert Franquet & Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op zaterdag 15 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons