van der Horst

6H Spa: Derdaele overleeft chaos in openingsronde en pakt zege - Güven wint algemeen

Dylan Derdaele
Dylan Derdaele
Dylan Derdaele heeft de eerste wedstrijd van de Porsche Carrera Cup Benelux op zijn naam geschreven. De Limburger overleefde een incident in de openingsronde die het merendeel van zijn directe concurrenten uitschakelde en een safety car uitlokte. Bij de herstart ontfutselde Ayhancan Güven de leiding van Florian Latorre en pakte zo zijn eerste zege in de Porsche Carrera Cup France nadat hij als eerste van het gecombineerde pak over de meet kwam in de gietende regen.
Didier Van Dalen - Kronos Porsche Centre
Didier Van Dalen - Kronos Porsche Centre
Bij de start wist Florian Latorre de leiding te behouden, hoewel Ayhancan Güven even de neus aan het venster stak bij het aanremmen naar Les Combes, maar al snel moest lossen aangezien Latorre een betere lijn had. Even later blokkeerde de Fransman de Michelin's bij het insturen van Bruxelles, maar enkele plaatsen verderop liep het grondig fout. Marvin Klein tikte Max Van Splunteren aan, die spinde en vervolgens Xavier Maassen in de flank kreeg. Het werd een ware carambolage waarin ook Didier Van Dalen zijn Waterloo vond, terwijl Daan Van Kuijk de openingsronde eveneens niet overleefde . Net als vorig jaar, was de wedstrijdleiding genoopt vrij snel de safety car de piste op te sturen.

Ayhancan Güven - Martinet by Alméras
Ayhancan Güven - Martinet by Alméras
Bij de herstart dook Güven meteen naar de leiding bij het aanremmen van La Source. De Turk zou de leiding niet meer uit handen geven en won uiteindeijk voor Latorre en Klein, hoewel laatstgenoemde mogelijk nog een sanctie boven het hoofd hangt na het incident in de aanvangsfase. In de Porsche Carrera Cup Benelux sloot debutant Loek Hartog uiteindelijk als tweede af, terwijl Jesse Van Kuijk de laatste podiumtrede opeiste. Hij hield net Roger Grouwels af, die de B-rangschikking won, voor regerend kampioene Sandra Van Der Sloot en RaceArt teamgenoot Bas Barenbrug.

Roger Grouwels - RaceArt
Roger Grouwels - RaceArt
Grouwels reed een knappe race, die hij overigens niet enkel bekroond zag met de grootste beker in de Benelux-rangschikking, maar ook met een zilveren plak in het gecombineerde "ProAm" klassement. "Het was niet eenvoudig, zeker niet met de regen op het einde, terwijl we nog op slicks stonden, maar ik ben zeer blij met deze prestatie. Ik heb geen idee wat er achter mij gebeurde, maar heb me geconcentreerd op mijn eigen race", vertelde Grouwels aan Autosport.be net voor hij het podium betrad.

--- Uitslag 6 Hours of Spa Porsche Carrera Cup France & Benelux Race 1 ---

Foto's: Porsche Carrera Cup Benelux & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Carrera Cup Benelux op vrijdag 3 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons