van der Horst

6H Spa: Derdaele verliest zege - Debutant Hartog wint!

Loek Hartog - Bas Koeten Racing
Loek Hartog - Bas Koeten Racing
Dylan Derdaele tikte in de slotronde van de tweede Porsche GT3 Cup Challenge Benelux-race directe concurrent Max Van Splunteren rond. Daardoor erfde Derdaele de zege, terwijl zijn Noorderbuur terugviel tot P3. Na de race oordeelden de wedstrijdleiding echter dat Derdaele alle blaam trof en bedachtten hem daarom met een sanctie. Vanwege 30 sec. straf valt de Limburger terug tot P5 en erft Loek Hartog de zege. Dat is opvallend, want niet alleen is de Nederlander slechts 16 jaar, hij werkte dit weekend, net als zijn team Bas Koeten Racing ook zijn eerste meeting af in de snelste monomerkencup van de Benelux!
Een teleurgestelde Belgium Racing-teameigenaar Patric Derdaele tilde zwaar aan de beslissing na afloop van de race. "Je kan op de TV-beelden duidelijk zien dat Max Van Splunteren La Source trager aansnijdt dan Dylan en in het heetst van de strijd raken ze elkaar. Dylan had kunnen wachten tot op de rechte lijn om er voorbij te gaan, maar zo'n dingen gebeuren nu eenmaal. Er zijn in het verleden echter nog dingen gebeurd waarvoor tegenstanders van Dylan geen sanctie kregen. Ik vind het van weinig sportiviteit (van de tegenstanders n.v.d.r.) getuigen eerlijk gezegd en dit doet ons de zin om mee te doen aan de Porsche Carrera Cup Benelux volledig verliezen. Zo hoeft het voor mij niet langer."

Foto: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Carrera Cup Benelux op zaterdag 4 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons