van der Horst

6H Spa: Dubbel voor Amaury Bonduel - Bizar slot op zaterdag

Amaury Bonduel - BDR Competition by Grupo Prom
Amaury Bonduel - BDR Competition by Grupo Prom
Het was een ongewoon zicht om de Lamborghini Super Trofeo in het voorprogramma van het FIA WEC te zien gezien zij voordien in het slot van de 24 Hours of Spa werden ondergebracht. Al was het startveld wel enorm met maar liefst 54 bolides op het appel. Al was het wel Amaury Bonduel (BDR Competition by Grupo Prom) die twee keer met de winst naar huis ging. Wel kende de wedstrijd op zaterdag een mysterieus einde, gezien men de wedstrijd gewoon voor gezien hield terwijl er nog vijftien minuten op de klok stonden. Slechts half van de punten werden dan ook toegekend voor die ingekorte race.
Start race 1 Lamborghini Super Trofeo
Start race 1 Lamborghini Super Trofeo
Vrijdag moest Bonduel wel zijn mannetje staan tegenover Mattia Michelotto (VSR), teamgenoot van Gilles Stadsbader. Beiden reden snel weg van de rest van het veld en ze kwamen zelfs in contact met elkaar bij het uitkomen van Combes. Uiteindelijk werd het veld helemaal door elkaar gehusseld door een safety car periode, net op het moment dat ook de pits open ging. Bonduel bleef vooraan en kon zonder problemen zijn leiding verdedigen, terwijl Stadsbader helemaal terugviel naar een 44ste plaats.

Mattia Michelotto/Gilles Stadsbader - VSR
Mattia Michelotto/Gilles Stadsbader - VSR
De tweede wedstrijd kende dan weer een raar einde. Ook hier was Bonduel heer en meester, maar net zoals gisteren kwam er een safety car buiten tijdens de pitstops, nu vanwege een wagen die gestrand was aan de voet van de Raidillon. Op zich niets verkeerd, totdat men ineens de rode vlag boven haalde om een onverklaarbare reden. Terwijl de tijd verder weg tikte en iedereen rustig wachtte op de herstart, kregen we ineens het bericht dat de race niet verder zou gezet worden. De reden waarom is nog steeds onduidelijk. Uiteindelijk werd Bonduel toch terug uitgeroepen tot de winnaar, voor Hampus Ericsson (Target Racing) en Egor Orudzhev (ART-Line). Michelotto en Stadsbader eindigde als elfde.

Renaud Kuppens/Roee Meyuhas - Boutsen VDS
Renaud Kuppens/Roee Meyuhas - Boutsen VDS
Baptiste Moulin (VSR) kwam alleen aan de start en eindigde respectievelijk negentiende en vijftiende bij de Pro's. Renaud Kuppens (Boutsen VDS) won de Pro-Am op vrijdag en reed op zaterdag als vierde over de meet. Rodrigue Gillion (CMR) eindigde zesde en zevende bij de Am's, terwijl Nigel Bailly (ART-Line) tweemaal als achtste over de finishlijn kwam in dezelfde klasse. Serge Doms (DS Racing) eindigde als vijfde en zesde in de Lamborghini Cup, terwijl Benoît en François Semoulin (Semspeed) als vierde over de meet kwamen in dezelfde klasse op vrijdag, maar wel moesten opgeven op zaterdag. 

Foto's: Thomas Smets - Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Lamborghini Super Trofeo op zaterdag 11 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons