van der Horst

6H Spa: Enkele Belgen aan het woord na de kwalificaties

Sarah Bovy, Michelle Gatting, Rahel Frey
Sarah Bovy, Michelle Gatting, Rahel Frey
Sarah Bovy pakte vanmiddag in Spa de eerste pole positie ooit voor Lamborghini in het FIA WEC. Wij gingen eens luisteren bij een tevreden Bovy, maar ook bij Tom Van Rompuy (Corvette #81 - achtste in LMGT3) en Dries Vanthoor (WRT BMW #15 - dertiende in Hypercar).
Sarah Bovy
Sarah Bovy
Sarah Bovy: "Ik keek in mijn outlap naar de volle tribunes en het publiek gaf mij nog meer motivatie. Het was wel geen makkelijke sessie, het circuit van Spa-Francorchamps vraagt immers respect. Ik ben blij dat ik mijn 'cool' kunnen bewaren heb en het maximale uit de auto heb gehaald. Ik was net aan mijn eerste snelle ronde begonnen toen de sessie werd onderbroken (na de crash van Malykhin nvdr.). Ik had dus al een stuk van het potentieel van mijn banden opgebruikt, maar niemand had op dat moment al een snelle tijd laten noteren, dus bleef het voor iedereen gelijk. Het kwam er op neer om daarna kalm te blijven en in de weinige tijd die overbleef na de hervatting geen fouten te maken. Uiteraard is dit nog maar het begin van het raceweekend, ik wil het goede gevoel nu vasthouden tot morgenavond!"


Tom Van Rompuy
Tom Van Rompuy
Tom Van Rompuy: "De kwalificatie zelf verliep goed, er zat misschien nog net iets meer in. Voor de Hyperpole had ik mijn banden goed geprepareerd maar dan kwam de rode vlag uit. Daarna kreeg ik ze niet meer in het optimale prestatievenster. Spijtig want dan zat het er eigenlijk op voor ons, ik heb nog geprobeerd maar het ging niet meer. De race is lang, dus we zullen zien." 

Dries Vanthoor: "Ja, vrij slechte kwalificatie. Ik heb er niet veel meer over te zeggen. In de derde vrije training voelde de auto nog goed aan, en in de kwalificaties was alles weg. We moeten uitzoeken waarom en zorgen dat het morgen beter is."

Foto's: Arne SImons & Gert Starckx



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 10 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons