van der Horst

6H Spa: Ferrari 1-2 in eerste vrije training

Ferrari AF Corse - Ferrari 499P
Ferrari AF Corse - Ferrari 499P
Tijdens de eerste vrije training voor het FIA WEC in Spa-Francorchamps was het Ferrari boven in de Hypercar klasse. Beide fabriekswagens wisten de top twee te bekleden, waarbij Antonio Fuoco in de #50 maar liefst een seconde sneller was dan de zusterwagen. Dat terwijl Corvette de beste was in LMGT3, met dank aan Daniel Juncadella.
  • St. Paul
Iron Lynx - Lamborghini SC63
Iron Lynx - Lamborghini SC63
Fuoco wist al na twaalf minuten in de sessie de snelste tijd op de tabellen te zetten, waarbij niemand echt de moeite deed om die te verbeteren. Dat bleek uit de tijden, gezien de #51 Ferrari van Alessandro Pier Guidi, James Calado en Antonio Giovinazzi op een seconde volgde. De Iron Lynx Lamborghini zette de derde snelste tijd neer, voor de Alpine #36. Ook de derde Ferrari #85 wist zich nog in de top vijf te wurmen voor drie Porsche's. Dat terwijl er voor BMW, Cadillac, Peugeot en Toyota nog wel wat werk voor de boeg hebben.

TF Sport - Corvette Z06 LMGT3.R
TF Sport - Corvette Z06 LMGT3.R
Enkele weken terug waren de Corvettes te gast op een trackday in Spa en dat blijkt zijn vruchten af te werpen. Zo zette Juncadella de snelste tijd neer, met drie tienden voorsprong op de Vista AF Corse van Davide Rigon. De Heart of Racing Aston Martin eindigde als derde, een halve tel voor de Iron Dames Lamborghini van Sarah Bovy. De BMW van Team WRT met Maxime Martin vervolledigde de top vijf. Nu is het afwachten tot 17:30 uur, wanneer de tweede en laatste sessie van de dag op het programma staat.

Foto's: Gert Starckx - Arne Simons - Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op donderdag 9 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons