van der Horst

6H Spa: FLASH - Harry Tincknell vernielt Ford GT op de Raidillon

Crash Ford GT #67 Raidillon
Crash Ford GT #67 Raidillon
Na iets meer dan een uur in een aanvankelijk rustige 6 Hours of Spa heeft Harry Tincknell de zegekansen van Ford in Francorchamps gehalveerd. De Brit ging op een vreemde, bijna identieke manier als Pietro Fittipaldi rechtdoor op de Raidillon. In tegenstelling tot de Braziliaan, kon Harry Tincknell wel zonder kleerscheuren uit het wrak ontsnappen. Vooraan heeft Toyota de leiding stevig in handen.
De wedstrijd in GTE-Pro draaide al snel uit op een tweestrijd tussen Ford en Porsche, waarbij de Amerikaanse constructeur na de eerste pitstop met beide wagens vooraan kwam postvatten. Een van die Ford GT's is nu dus buiten strijd. Ferrari, maar vooral ook BMW en zeker Aston Martin moeten nu al achtervolgen.

Vooraan is de bonus van de Toyota TS050 Hybrid #8 op beide Rebellion door de neutralisatie teruggezakt naar minder dan tien seconden, maar het verschil tussen beide teams is ook in racetempo voelbaar. De tweede Toyota heeft nog altijd een ronde achterstand, maar ligt wel al in zesde stelling.

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in FIA World Endurance Championship op zaterdag 5 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons