van der Horst

6H Spa: FLASH - Ook SMP Racing crasht zwaar op Raidillon

SMP Racing - BR Engineering BR1 - AER
SMP Racing - BR Engineering BR1 - AER
Met nog een dik uur op de klok, zagen we opnieuw een auto in de problemen komen in één van de meest legendarische bochten in Spa. Bovenop de Raidillon ging de Rus Matevos Isaakyan zwaar van de baan in de SMP Racing BR1 #17. De bolide eindigde met de achterkant in de bandenmuur aan de buitenkant van de bochtencombinatie. Tegelijkertijd stond de Spirit of Race Ferrari van Francesco Castellacci, die uitkomt in de GTE Am-klasse, stil aan het einde van het rechte stuk van Kemmel. Maar er was geen verband met de crash van Isaakyan, de Ferrari kende een elektrisch probleem dat echter snel verholpen was. De wedstrijd werd hiervoor uiteraard andermaal geneutraliseerd met een safety car procedure.

Update

Matevos Isaakyan is op eigen kracht uit de wagen geklauterd. De Rus was kort voordien verwikkeld in een hevige strijd met de Rebellion Racing R13 - Gibson voor het algemene podium. Door het wegvallen van de BR01, hebben we nu twee Toyota's op kop, voor een duo Rebellion's. Na een kwartiertje werd de wedstrijd opnieuw vrijgegeven.

Foto: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zaterdag 5 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons